Armzalig en onbeschoft links

Gloria Rodríguez: Sanlucar de Barrameda (1994)


 

    Finkielkraut en Marine Le Pen.  
    Finkielkraut en Wim Klever.
    Finkielkraut en Meindert Fennema. 


Wim Klever zou hij ook vragen op te donderen, zegt onze Pyt uit het hoge noorden. Pyt een vlerkje? Ik zou het denken. Met Marine is ie het overigens gloeiend eens over de EU, meen ik te weten. 

Het polderniveau is vaak nog te hoog gegrepen voor Bataven. Je kunt je er kwaad over maken, je kunt er cynisch over doen, maar het is juist dit volk dat iedereen het moeras in willen trekken, waarin ze zelf steken. Grof, op de persoon, zich niet bekommerend om argumenten, met graagte smaad en laster verspreidend, flansen ze stukjes in elkaar. Onderwerpen waarmee ze kunnen scoren, hun vermeende wijde blik kunnen tonen, krijgen de voorrang.

Wie wordt er wijzer van? Fascisten, zo ze het al zelf niet zijn. Soms is het dienstig erop te reageren om de stompzinnigheid aan te tonen. Afgelopen zaterdag ging een van de soixantards uit betrokkenheid een kijkje nemen op de Place de la République. De gevolgen waren treurig. De houding van demonstranten schijnt steeds meer te zijn van eentje waarbij geen lessen uit het verleden worden getrokken, een afkeer van theoretische bagage en het ontwijken van elke dialoog. Sinds Occupy wordt deze trend steeds bepalender.

Een aantal berichten gaf ik n.a.v. het voorval door, waarbij Alain Finkielkraut de kop van jut werd. Zo kunt u zich een beeld vormen:


Een dag later een interview op de Franse radio:La vue par Alain Finkielkraut, mais aussi Pierre Rosanvallon et Caroline Fourest, via >
22:33 – 18 apr. 2016Hier te beluisteren:


Luister, vorm zelf een oordeel over het gezegde, is mijn credo. Let vooral op de vergelijkingen die getrokken worden met ’68 en het sektarische van de huidige opstandige bewegingen. 

Waarom geef ik dit alles door? Om even het contrast te laten zien hoe het niet moet, hoe je een debat in de kiem smoort, je gelijk haalt ten koste van anderen, je mensen beschadigt, je voorkomt dat mensen interesse krijgen in relevante kwesties. Deze Friese Pyt is er een exempel van. Hij jaagt op fascistjes, zegt de man, spreekt hij ooit wel eens de waarheid, zegt ie over Tibaert. Hij verkeert steeds in goed gezelschap, maar bij te dragen heeft hij nul komma niks. Hebt u zijn studie over Breivik gelezen? Dan weet u voldoende. 

Dit bericht de man vandaag op “zijn” site Krapuul, let op het Wikipedia linkje:


Alain Finkielkraut weggejaagd bij #NuitDebout

       

De Franse filosoof Alain Finkielkraut is niet welkom op het Plein van de Republiek in Parijs, dat sinds enkele weken wordt bezet door actievoerders. De publiciteitsgeile filosoof, die ooit links was maar tegenwoordig vooral bekend staat om zijn kritiek op het ‘multiculturalisme’ en zijn steun voor de kolonistenstaat Israël, werd tijdens zijn bezoek aan het Plein van de Republiek uitgejouwd en in niet mis te verstane bewoordingen verzocht op te donderen.Video van de confrontatie waarbij Finkielkraut en de actievoerders elkaar voor rotte vis uitmaken:

Bron: Libération
U ziet het: “niet welkom”, “publiciteitsgeile”, “ooit links”, “bekend staat om zijn kritiek op het ‘multiculturalisme’”, “steun voor de kolonistenstaat Israël”… Finkielkraut afgeserveerd, zo doe je dat als welingelichte en werkelijk linkse Bataaf. Daarvoor is die site Krapuul ooit in het leven geroepen, als enig licht in de duisternis.

Zie ook de screenshots.

Om het klimaat in Frankrijk een beetje te schetsen nu een gesprek met Céline Pina over islamisme en salafisme. Aanwezig verder Jean-Luc Mélenchon…

 
Uitgelichte foto: © Gloria Rodríguez

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.