Krapuul en Sjaakie

Deurbel
Schattig, die Sjaakie, steeds in de weer voor de ander, zichzelf volledig wegcijferend. Ze geeft zelfs haar vrienden nog een goede raad, maar in hun hart zitten ze met Sjaakie in hun maag. Verklaar die Tibaert tot gek, psychopaat, krankzinnig dan lost het probleem zich vanzelf op, werd links en rechts geopperd. Zo gezegd, zo gedaan. Zo kon op een gegeven moment André de Raaij zich afvragen of het hier een openbare inrichting betrof.  

Een zorgzame verpleegster uit Maastricht, die een diagnose had mogen stellen tijdens een bezoek aan Tibaert, had inmiddels iedereen, die het maar horen wilde, van aanvullende informatie voorzien. Gedekt werden haar bevindingen door haar kennis over de psyche van Wilders, die overal met graagte waren overgenomen als zijnde juist tot de Volkskrant toe, beweerde ze. Bij Tibaert moest het dus ook kloppen hetgeen deze hulpvaardige vrouw en breindeskundige te melden had. In Sjaakie en De Dorpsgek had ze bovendien betrouwbare adviseurs gevonden. 

Een vroegere wethouder had aanvullend bewijsmateriaal over Tibaert, dat weer overeenkwam met wat Sjaakie wist te vertellen. Zo sloot zich het kringetje rond Tibaert. De Raaij wist wat hem te doen stond en Ina, ook van Krapuul, volgde en hoe. Weg die smaad en laster, niet van Tibaert, maar over Tibaert. Een succes van jewelste. Het gehele proces dacht men af te ronden met een speciaal weblog over Tibaert opgesteld door de latere chief-editor van die fameuze site Krapuul. 

Helaas, de geschiedenis zal hen inhalen. Ze hebben zich laten verblinden door de kreet van Riethof, die ex-wethouder, dat hij de geschiedenis ging inhalen. Jammer voor hen allen, dat zal zeker niet gebeuren. We leven gelukkig nog in een rechtsstaat. Mocht u denken, en dat kan ik me best voorstellen, wat een idioterie, bedenk dan dat deze mensen al jaren in de weer zijn met smaad en laster. Waarom? 

Nu even Sjaakie aan het woord op haar blog over Krapuul, waar ze ooit zo hartstochtelijk werd bejegend. Haar spullen lijken allemaal verdwenen op die site, net als die van Tibaert.


Schermafdruk 2018-01-09 21.45.33

ps: Dit plaatje op haar blog heeft Sjaakie ongevraagd, zonder bronvermelding, overgenomen van mijn site. Het betrof een expositie. De context is uiteraard ook verdwenen, met dank aan Ina Dijstelberge c.s.Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.