Een giftig serpent

Nikos Economopoulos: Roemenië (Transylvanië) – café (1991)
Steeds als ik kijk bij vroegere blogberichten, die van voor het najaar 2012, frappeert het me hoe weinig ze verschillen met de boodschappen die ik later mocht ontvangen. Het enige onderscheid, de oude stamden uit de rechts (extreme) hoek, fascistoïde, uit de omgeving van Wilders. 

Op slag veranderde voor mij de politieke tegenwind nadat ik melding maakte van het lasterlijke gedrag van iemand uit hun kring, Jacqueline Wouters, mensen die waren uitgetrokken om Wilders te bestrijden, zich scharend onder “Krapuul”. Ze werden, een andere verklaring heb ik nog steeds niet, door iemand die ooit zei Wilders in het voorkomende geval niet te verplegen, over Tibaert geïnformeerd. De naam van deze verpleegster met veel mededogen wordt in het onderaan vermelde bericht genoemd. 

Het toeval wil dat we kort daarvoor, juist in de periode waaruit een illustratief bericht stamt,  kennis met elkaar hadden gemaakt. Het betreft een vrouw over wier gedrag je alleen maar verbaasd kan zijn, niets is haar te dol. Een scène die ze maakte met de toen aftredende minister Leers was zeer kolderiek. Leers kon zich het voorval jammer genoeg niet meer herinneren, toen ik het hem afgelopen week bij een ontmoeting vroeg.

Haar botte gedrag, haar gebrek aan kennis, het (bewust) verkeerd interpreteren en niet kunnen plaatsen van aangeleverde informatie maken haar tot een gevaarlijke laagvlieger. Net als Wouters, ging ze iedereen die het maar horen wilde informeren over de kwade inborst van Tibaert. Bij het lezen van bedoeld bericht komen de valse beschuldigingen over het bedreigen van vrouw en kinderen terug, die zij later ook ging hanteren. En zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Ziek zijn we en we wensen andere stemmen te elimineren. Copyright is weer een ander chapiter. Is hier een giftig serpent aan het werk? 

Tot haar trouwe gezellen kon ze in de toekomst rekenen figuren als Dirk Hartman onder De Dorpsgek en Friedrich Eckhardt. Van deze laatste heb ik een onthutsende TL bewaard, mij via PDF aangereikt (vandaar dat de links naar Twitter niet meer werken) toen voor mij al duidelijk was hoe de kaarten lagen. Twitterterreur…

Nu dat oude bericht…: Die of dat serpent?

Het oorspronkelijke artikel valt ook te lezen via de Wayback Machine op het blog “Ideologie en openbaarheid”: TwitterterreurUitgelichte foto: Nikos Economopoulos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.