Ik ben geen partij en maak me niet druk…

Kees van Dongen: Jonge Arabier (1908)
Ook, wat niet weet dat niet deert en je houdt meer tijd over voor zinnige zaken. De cesuur lag voor mij bij de rechtszaak tegen Herman F., die eindelijk, na heel lang wachten, plaatsvond. De rit begon in 2011, vijf jaar geleden. Nu is de tijd aangebroken om een en ander wat duidelijker voor het voetlicht te brengen. De geschiedenis verjaard niet en de miserabelen laat ik niet ontsnappen. Niet uit wraak, dat is mij te goedkoop. 

De miserabelen vertoonden zich links en rechts, ze waren en zijn uitwisselbaar gebleken in woord en daad. Juist dat is het boeiende aan die hetzes in mijn richting, fascisten vallen vroeg of laat door de mand, vooral diegenen die zich vrijpleiten van fascisme, links en rechts. Het blijft mijn adagium, wie het fascisme bij zichzelf niet onderkent gaat vroeg of laat voor de bijl. In het de casus Tibaert bleek dat eens te meer bewaarheid te worden.

Pas het eens toe op wat u zoal tegenkomt op internet, speciaal via Twitter. Als personen of groeperingen van personen op de korrel genomen worden, probeer dan advocaat van de duivel te spelen. Al heel snel bemerkt u dat 90% of zo tot de categorie smaad en laster behoort. De meest groteske blijft uiteraard die van Wilders: islam is fascisme. Maar zie hoe kleine, hypocriete geesten aan de slag gaan. Voor hen staat niet begrip, samenwerken, steunen voorop, maar zwart maken en een loopje nemen met de waarheid. Het medium werkt in hun voordeel, het is vluchtig en er kan volop gemanipuleerd worden.

Een voor mij “neutraal” voorbeeld van twee jaar geleden, nadat door toedoen van onverlaten mijn weblogs verdwenen waren. De nodige inspanningen werden verricht om al mijn andere materiaal op internet te doen verdwijnen, ook door lieden die eerst Breedveld zeiden te verafschuwen en naderhand met hem gingen aanpappen. Lieden waarvan je nooit enige bijdrage ziet in welke discussie ook. Blootgeven is wel het laatste wat ze zullen doen, anderen vernietigen gaat hen o zo makkelijk af in goed christelijke traditie. En daarin zijn ze volledig een met Wilders.Afbeelding: Kees van Dongen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.