Polderapen deskundige

M.C. Escher: Dag en nacht (1938)
Frans de Waal, wellicht Marc van Roosmalen? Nee hoor, ene SIGILUX, wie dat ook mag wezen. Een tijdje terug kreeg ik het vermoeden dat ik te maken had met een dubieus account. Dit vanwege het gedoe om de, zeker onder die naam, verdwenen Piet Jansen, @drsYell. Informatie bij derden sterkte me in mijn vermoeden. Jij ook al, kreeg ik van SIGILUX te horen. Vervolgens werd ik door hem geblokkeerd.

“Spreekt hij wel eens de waarheid?”.
Z’n “hoofdredactrice”: “Leugens, allemaal leugens”.


SIGILUX heeft dus verstand van polderapen, voor mij een onbekende soort. Gezien zijn tweets, jaja, ik krijg ze te zien, heeft hij een archiefje aangelegd van malafide tweets. De tweets zelf zullen echt zijn, maar de inhoud is het allerminst. Hij strooit ze vrolijk rond, maar met welk doel? Samenhang ontbreekt en Twitter is vluchtig. Komaan, ik zal hem (of haar) een kleine dienst bewijzen, ook een beetje om met name Breedveld van Frontaal Naakt wat te steunen. Die maakt graag gebruik van het materiaal van deze apenspecialist.

Door een RT van hem werd ik overigens op dit idee gebracht: Smerige kutnicht.

De fine fleur van de Nederlandse intelligentsia,  uiteraard is Tibaert door deze lieden geblokt. Hun wijsheid is bijkans onbegrensd en die mag niet gestoord worden door onwelkome berichten die hun waarheid en hun geloof in Wilders, zeg maar het polderfascisme, aan het wankelen brengen. Zou SIGILUX dergelijke figuren met polderapen aanduiden? Dan doet hij er goed aan deze Verharmlosung aan de wilgen te hangen.

Het valt overigens tegen wat SIGILUX zelf te melden heeft. Deze RT van hem is wel zinvol, oud nieuws voor wie de Duitse media volgt, de NSU moorden bijvoorbeeld, maar toch…


 


Ja, en dan is er zijn vriendje Breedveld. De vice-minister zat zelfs in mijn nek, meldt ie. Echt poldernieuws en u weet het, in de polder blijft niets hangen, dus dat soort mededelingen verschijnen en masse. Van een hetze-fabriek heb ik ook weet, maar dat was weer een andere. Niet relevant verder, wel om aan te tonen dat rechts en links niet voor elkaar onderdoen als het om schoftenstreken gaat. Die van de eigen partij worden geflissentlich overzien, wat niet weet dat niet deert, zoiets dus. Ben je dan nog serieus te nemen, schaad je dan niet veeleer de zaak waar het je om te doen was? Beslist…

Nu ik het toch over Breedveld heb, een stukje waarop ik reageerde… “Hoe Nederland hard op weg is een totalitaire dictatuur te worden”. Aan het plaatje valt het niet af te lezen. Polderapen? De tweede zin van hem was meteen raak:

De schandalig onderschatte, messcherpe blogger Petra Kramer maakte er korte metten mee in een stuk op Vileine.com: ‘Als je het waagt om de aanslag te kenschetsen als een homofobe daad, dan word je voor policor versleten. Je moet en zult erkennen dat het een aanslag was op “onze manier van leven”.’


Als je verstandig bent hou je dan al op met verder lezen. Niet gedaan en zie, Lodewijk Asscher passeert weer de revue, Jan Bennink, een viezerik, ik weet er alles van, en er volgt de bekende riedel. Veel gescheld, prikkelende bewoordingen noemt hij dat, vermoedelijk om veel belangstelling te trekken en zich tegelijkertijd als slachtoffer te kunnen presenteren, een houding die hem op lijf geschreven is. Hij heeft het over broodroof en meer. Maar verder? 

Ach, je hebt een zwak voor de man en reageert:

Het onbenul regeert of liever de stompzinnigheid. Als je dat aan de kaak wilt stellen mag je niet selectief te werk gaan. Tja Peter, ook uit jouw omgeving word ik voor bedrieger, pedofiel, nazi en antisemiet uitgemaakt. Die lieden doen zelfs aangiftes tegen mij.  Ik ben met pensioen dus dat lijkt hen waarschijnlijk de enige manier om broodroof te kunnen plegen. Blocken, accounts doen opschorten, weblogs laten verwijderen, praktijken waarin ze uitblinken. Nee, namen noem ik niet. 

Hier m’n berichten waarin jouw naam voorkomt: http://filou-maastricht.blogspot.nl/

Van je vrienden moet je het hebben, zo is het toch?


Resultaat? Hij heeft de reactie weggehaald, de sul. Frontaal contact kan hij blijkbaar niet aan. Liever zijn hem de Krapuletjes… Conclusie, Bataven blijven Bataven. Let maar eens op wat ze werkelijk te zeggen hebben, hoe ze anderen ten dienste zijn, kortom, waaruit hun sociale houding bestaat.


Uitgelicht: bron – Foto: apenrots

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.