Ik weet dingenDie meneer deugt niet…

We leven in een land met halvegaren waar eenoog koning is, zo lijkt het wel als je die mannetjes en vrouwtjes op Twitter bezig ziet: “Iemand die dingen weet. Aan die twitteraars heb je wat.”


Fortunato Depero – Il Gallo (1935)
bron
Een stripverhaaltje:


 

 


De aanleiding tot dit al:


 


Het is toch wel een genot geblokt te zijn door figuren die menen de wijsheid in pacht hebben, te beginnen bij Wilders. Je kunt ze werkelijk op een grote hoop vegen van links tot rechts. Ze deugen niet, dat is wel het minste dat je zeggen kunt. 

Wonderlijk ook de namen en kreten waarmee ze zich tooien. Verborgen achter een schrijvers pseudoniem compleet met zijn beeltenis of (in het Engels uiteraard) “het niet willen horen van de waarheid”. Nee, illusies maak ik me niet over dergelijke mensen. Groot en bekend op Twitter, maar verder? De schade die ze aanrichten is echter niet meer te overzien. 


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.