Ik weet dingen

Fortunato Depero: Il Gallo (1935)
Die meneer deugt niet over iemand die beweert dingen te weten.

We leven in een land met halfgaren waar eenoog koning is, zo lijkt het wel als je die mannetjes en vrouwtjes op Twitter bezig ziet: “Iemand die dingen weet. Aan die twitteraars heb je wat.”


Een stripverhaaltje:


 

 


De aanleiding tot dit al:


 


Het is toch wel een genot geblokt te zijn door figuren die menen de wijsheid in pacht hebben, te beginnen bij Wilders. Je kunt ze werkelijk op een grote hoop vegen van links tot rechts. Ze deugen niet, dat is wel het minste dat je zeggen kunt. 

Wonderlijk ook de namen en kreten waarmee ze zich tooien. Verborgen achter een schrijverspseudoniem compleet met zijn beeltenis of (in het Engels uiteraard) “het niet willen horen van de waarheid”. Nee, illusies maak ik me niet over dergelijke mensen. Groot en bekend op Twitter, maar verder? De schade die ze aanrichten is echter niet meer te overzien. 


Uitgelichte afbeelding: Fortunato Depero – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.