PVV ethiek

Kees van Dongen: La Quiétude (1918)
Het is er eentje van haat. Ze is helemaal niet verkeerd, beweert een vrij iemand die oprecht door het leven wenst te gaan. Hij heeft immers Spinoza tot zich genomen. We mogen aannemen dat zijn wijze lessen ook zijn dochter sterk beïnvloed hebben. Hij heeft ze lief, vandaar zijn afschuw over het vrouwvijandige karakter van de islam: ‘Minachting voor vrouwen zit ingebakken in islamitische cultuur’.

 


Wim en Gert delen ongetwijfeld dezelfde smaak. Een instant smaak, eentje waarvoor elke mogelijke verrassing uitgesloten moet worden, eentje waarbij alles platgewalst wordt, wat niet van pas komt, geen geld oplevert…


André Rieu – And The Waltz Goes On met Sir Anthony Hopkins 

 


De nieuwe elite in Nederland treedt steeds meer op de voorgrond, eentje van de poenpenoze, glimmer en glitter, met een grote verachting voor mensen die tevreden zijn, hard werken, iets presteren, want dat is voor de dommen is hun opvatting. Aan het volk zijn ze ontstegen, ook al beweren ze het tegendeel. Ze verachten het, net zoals ze vrouwen en weldenkenden verachten. Wilders is hun politieke bondgenoot. 

Ach, met ethiek kun je alle kanten uit. 

 

Uitgelichte afbeelding: Kees van Dongen – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.