Het gaat steeds om poppetjes

Audrey Tautou
Niet om de inhoud. Dan kan je je een buil vallen, dan kom je niet weg met laster en smaad, dan moet je argumenteren. Veel te lastig voor minkukels en hen rest blokken. Omgekeerd, via stalken en spammen iemand het leven zuur maken is een specialiteit van hen die het aan argumenten ontbreekt en slaafs steeds in herhaling vallen, aan komen dragen met propaganda van het meest schunnige soort, met bedrog en bedreigingen op de koop toe. Een weg vinden in dit mijnenveld zonder je afzijdig te houden, met alle mogelijke middelen een tegengeluid laten horen, al die obstakels als blokken weten te omzeilen, is een moeilijke.

Daartussendoor dienen dergelijke accounts zich aan. Eentje is zelfs op haar zieltje getrapt, een egotripster deze Française, omdat ik niet terug volg, block. Twitter registreert. Gevolgen? 


Om eerlijk te zijn, mijn handen jeuken soms, speciaal in het geval als je die poppetjes vertrouwen hebt geschonken en laaghartiger blijken te zijn dan wat ik gemakshalve maar het gajes blijf noemen. Waarom ik toch doorga, terwijl ik al drie jaar geleden definitief wilde stoppen? De zaken waren praktisch op orde en ik wilde me richten op zaken die plezieriger zijn dan het alledaags fascisme. Muziek, stedenbouw, architectuur. Via die weg kun je meer duidelijk maken dan met dat gehakketak over schunnige figuren die niets te bont is. Maar…

Eindelijk ben ik weer in dit stadium aanbeland, maar veel is definitief verdwenen dankzij schaamteloze figuren. Graag zet ik nu deze blogspot open voor mensen die vinden dat ze meer te vertellen hebben dan dat ze via Twitter en Facebook kwijt kunnen. Het kan van alles zijn, verzamelingen van documenten, belevenissen, incidenten, het dondert niet wat. Er gaat voor het publiek ontstellend veel verloren, via een weblog als dit kan het een beetje in samenhang getoond worden. De aansprakelijkheid en het copyright blijft bij de auteur. 

Een voorbeeld van wat ik bedoel. Deze tweep lijkt over bruikbaar materiaal te beschikken. Ik schuif hem ook als voorbeeld naar voren omdat er iets eigenaardigs aan de hand is. We volgen elkaar en toch krijg ik te horen dat ik de inhoud van deze account niet mag zien. Begrijpen wie het kan.


 


Contact kan via een DMtje… 

 

Uitgelichte foto: Audrey Tautou

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.