Volg jij dit stuk schorem nog?

Maya Deren in “Meshes of the Afternoon” (1943)


 


Schorem: haveloos volk, uitvaagsel. Haveloos: zonder bezit. Uitvaagsel: gemeen volk, uitschot. Uitschot: het (als onbruikbaar) uitgeschifte, het slechte.

Schorem dien je niet te volgen, dan word je als een van hen. Dagloners, rondtrekkend volk, kermisklanten, maar ook vluchtelingen. Bezitloos… Daar laat je je als nette burger met een eveneens net huisje en aangeharkt tuintje niet mee in. Je wilt toch niet medeschuldig zijn aan verstoring van de orde? Waar dienen anders regels en wetten voor?

 

 

EERST EVEN EEN LIEDJE EN DAN EEN TWEET…

“500 onschuldige bloggers wegzetten als fascist en antisemiet, dat doet mijn lasteraar om mij zwart te maken. Volg jij dat stuk schorem nog?”

Ere wie ere toekomt, Dirk Hartman en vele PVVers gingen haar voor. Er volgden mensen uit haar directe omgeving, die van Twitter en Krapuul. De overgrote meerderheid heb ik genegeerd, enkele voorbeelden van wat miserabele figuren zich denken te kunnen permitteren moest en moet voldoende zijn.

Ook van hen is er echter nog veel meer en sommige dingen heb ik vastgelegd. Een TL kwam ik gisteren per toeval weer tegen. De Raaij: “Ik ken de hele kip niet en Ina Dijstelberge al evenmin.”

Verder heeft deze meneer het over slachtoffers van aanranding, door die kip, een bouwvakker.

Die De Raaij is een ongelofelijke grapjas. Hij blokt al jaren zowel Hoterminus als Tibaert, toch is hij van elke tweet die ze verzenden op de hoogte. Over schelden heeft deze vlegel, excusez le mot, het ook. “Jou moet ik nog straks spreken” getuigt in zijn ogen van een toppunt aan beschaving, in mijn oren klinkt het naar een autoritair-fascistische instelling als je dat iemand toebijt die een volstrekte onbekende voor je is, waar je niets vanaf kunt afweten. Mogelijk was hij door iemand geïnformeerd en/of had hij navorsingen over mijn persoon gedaan. Deze lijn doortrekkend moet hij inmiddels beschikken over een enorm archief met antecedenten van personen, die hij niet werkelijk kent, maar die op de een of andere wijze zijn pad gekruist hebben. Stalken zegt de man, het is als aanranden. Ja, De Raaij randt aan en hoe. Eer en goede naam van mensen gooit hij te grabbel. Dan ben je toch een viespeuk, een smeerlap, mogelijk een fascist?

Weet je André, mijn vader was bouwvakker. Een dergelijk kwalificatie uit jouw mond is smalend en denigrerend bedoeld, dat is duidelijk. Juist iemand als m’n vader heeft zich letterlijk doodgewerkt. En wat heb jij in je leven gepresteerd? Vertel… Je bent op en top een min kereltje, o zo stiekem. Mijn vrouw uitmaken voor de vrouw van de pooier, die er van af moest weten, waarmee je bedoelde van zaken die je in je kop gezet hebt, maar volledig berusten op laster, smaad, bedrog en meer wat strafbaar is. Mijn vrouw, die op handen wordt gedragen door mensen die haar kennen. Je bent werkelijk alle beschaving voorbij. Mij uitmaken voor antisemiet. Ben je nog wel bij je volle verstand?

Dit screenshot zag ik dus terug: “Ik ken de hele kip niet”. Na een half jaar negeren van het edele Krapuul tweetal Dijstelberge en De Raaij heb ik hun TL weer eens bekeken, vandaar het bovenstaande screenshot. Stuk schorem, zegt die dame die mijn spullen van internet deed verdwijnen. Ze beriep zich op Google als juridische instantie. 

Weet u wat, ik ga hun TL’s vastleggen, ze gaan voortdurend in de fout en dat verdient archivering. Ze verdraaien, ze leggen je woorden in de mond, ze begrijpen (bewust) niet wat je schrijft. Om op al die zaken in te gaan, zoals bij De Raaij over civiel- en strafrecht, vereist een aantal extra berichten, daar heb ik absoluut geen zin in. Deze nog wel als afsluiting, omdat ik van plan ben wat uitvoeriger te berichten over het medium Facebook, een tepeltje tonen en je kunt het schudden, en tevens omdat ze getuigt van de onnozelheid en valsheid van de man in kwestie:


Het blijft verbazen hoe een fantast te werk gaat, zijn eigen werkelijkheid schept. Dat zegt alles over zijn andere, niet voor mij een, twee, drie te verifiëren schrijfsels. Een dergelijke behoefte voel ik ook niet, het zou nutteloze tijdsverspilling betekenen. Zijn handelen op Twitter illustreert het volkomen, niemand wordt er een steek wijzer van. Mensen die niet werkelijkheidsvreemd zijn negeren teksten als de zijne instinctmatig. In zijn geval zal dat zeker gelden voor zowel voor- als tegenstanders van Wilders. 

Een oorwurm van het ergste soort laat ik nog wel van hem horen ter afsluiting van dit stukje. Ze wordt als volgt aanbevolen door deze dj tevens groot muziekkenner volgens zijn collega: “Mooie muziek begeleid door mooie beelden – de instrumentale, ter gelegenheid van kroning Engelse koningin nota bene.” Luister en kijk maar: Elizabethan Serenade by Ronald Binge Paintings by Vladimir Volegov.

Herkent u het arrangement? In Rieu heeft die Binge een waardige opvolger gevonden. Wat een troosteloos gedoe, mensen mogen vooral niet leren luisteren schijnt de opdracht te zijn. Mooie beelden, zegt ie… Ik zwijg, terwijl ik aan zijn kunstminnende dubbelganger uit Rotterdam moet denken.

O ja, ik zou het bijna vergeten, zijn “half- of heelnaakte pubermeisjes”. De formulering alleen al. Heelnaakt… Naakt moet functioneel zijn, zei ie ooit. Welk denken, welke levensopvatting, welke ideologie gaat achter een dergelijke uitspraak schuil? Te vrezen valt eentje die je terugvindt in het standaardwerk van Klaus Theweleit: “Männerphantasien”. 

René Burri: Laurence, Kalgoorlie, Western Australia (1970 )

Exhibitionisme, voyeurisme, porno? Wordt ons hier een spiegel voorgehouden, in figuurlijke zin? Moet je aan deze foto veel woorden besteden? Deze vrouw heeft genoeg aan zichzelf, beleeft genoegen aan zichzelf. Zij houdt ons een spiegel voor. Maak je niet druk, geniet, het leven is prachtig, de rest bijzaak. Zo zie ik het, zo zie ik haar…

Nog dit, Theweleit wordt ook hier vermeld, met een verwijzing: Even voorstellen, enkele fascisten met naam en toenaam… Literatuur als deze zouden die lui moeten oppikken, ermee aan de slag gaan om zichzelf aan het twijfelen te brengen tot voordeel van iedereen. Het is nooit te laat, dus wie weet?
 
Uitgelicht screenshot: bron – Ingevoegde foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.