Wilders, een geslagen, een gebroken man

Kosuke: De la série “Warning“
Zijn weerzinwekkende afkeer ten opzichte van andersdenkenden hebben hem getekend. Iemand met zijn instelling zal vroeg of laat ten gronde gaan. Haat is, ondanks anders luidende berichten ongezond, in het klein maar zeker in het groot. Uiteindelijk graaft Wilders zijn eigen graf, het lijkt zelfs zijn ultieme wens.

De ontluistering zal compleet zijn. Symbolisch lijkt zijn gezwollen oogkas. Is zijn oog blauw geslagen, juist dat van iemand die zich schaamt voor zijn donkere huidskleur, bruine ogen en zwart haar? Het heeft er veel van weg. Zijn stropdas is slecht gestrikt met een enkele knoop en het boord van zijn hemd zit ook niet al te best. Als je die foto zo bekijkt lijkt Wilders wel een verlopen type in een net pak. Zeg nou zelf, met zo’n haardos wenst een beschaafd iemand zich niet te vertonen, zo onverzorgd. 

Let eens op hoe hij kijkt. Apathisch, afwezig, niet meer van deze wereld. Z’n mond, halfopen gezakt, kan geen zinnig woord meer uitbrengen. Hij doet denken aan een profeet, die zou willen zeggen: “Waarom hebt u mij verlaten?”, maar die niet de juiste woorden vindt. Een tragische man, die tot de ontdekking gekomen is dat juist hij in zijn eigen val gelopen is. Zijn kiezers blijken te vaak regelrechte racisten en fascisten te zijn, die o zo graag zouden willen verkrachten, brandstichten en moorden. Nee, niet allemaal, god beware. Dat beweren slechts zijn tegenvoeters, mensen die op hun manier de weg kwijt zijn.


 


Het “islam = fascisme” komt nu weer bovendrijven, maar dan in omgekeerde zin. Een kreet, die nooit onderbouwd kan worden, ze vormt zelfs een contradictie, zo geldt dat ook voor de uitspraak “Wie PVV stemt, is tuig”. Je hoeft niet meer over beweegredenen te praten, ook niet wat je onder tuig verstaat. Totale onwetendheid over geschiedenis, ideologie, politiek en bovenal de economische bovenbouw van onze maatschappij, die voorwaarden schept, blijkt uit deze formulering. Een rampzalige en in de kern een fascistische. 

Tot Wilders schijnt het doorgedrongen te zijn dat hij een valse profeet is, zijn getekend gelaat weerspiegelt het. Een Blauwe Maandag is hij in zijn volledig mislukte studietijd bezig geweest met rechten. Het moet hem aan het denken hebben gezet over zijn levensloop nu tijdens zijn rechtszaak. Twintig jaar in de Tweede Kamer. Wat hij ingebracht heeft valt op een A4tje samen te vatten. Wat een trieste balans en dat op kosten van de samenleving, zijn volk. Schaamte zal bij hem omhoog borrelen en die tracht hij te overschreeuwen in de dans om nog meer zetels, nog meer leeghoofden in het parlement, die hij op een lijn moet zien te houden. 

Hoe moet dat als premier met miljoenen onderdanen als je al niet met dertig mensen, min of meer gelijkgezind, uit de voeten kunt? En dan die vrouwen die aan z’n voeten liggen, waarvan hij moest constateren dat ze nergens voor deugen. Nou ja…

Wilders gaat in ieder geval zorgelijke tijden tegemoet en hij weet het, hij mag niet falen, want de messen zijn al geslepen. Dan gaat zijn kop eraf. Hij zit klem, volledig klem. 


 
Uitgelicht: Kosuke – bron
Foto: © AFP/File | Anti-Islam Dutch MP Geert Wilders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.