De storm lijkt geluwd…

“Antonella”
Een tiental dagen lang je TL volgeplempt zien worden met de meest gore en schofterige troep doet je beseffen dat wat het behoeden waard is, en daartoe reken ik alles wat onder de noemer civilisatie gevat kan worden, gedoemd is vernietigd te worden. Civilisatie waarin iedereen kan en mag participeren, zijn waarde kan behouden. Ze wordt met wortel en tak uitgeroeid en dat valt best letterlijk te nemen. De voorwaarden om tot een vorm van civilisatie te komen worden namelijk in een moeite door weggevaagd, de natuur, bron van leven.

Het volk dat dit op zijn geweten heeft is het volk waarvoor fascisten zeggen op te komen. Dagelijks zweept men elkaar op totdat we met z’n allen in een delirium raken. Dat is program, vooropgezet.


In Amerika is het definitief zover. Die twitterstorm illustreerde het. Je kunt je er niet aan onttrekken. Een vriendelijk verzoek als “please remove my name” maakt extra krachten los. Retweet op retweet. Slechts blokken kon die storm enigszins inperken.

De werkelijke fascistische storm zal pas komend jaar goed losbarsten. Tot de dijken breken…


Via internet is dat al een gepasseerd station. Een fascist waarmee al dat fraais bij mij begon RT voor de zoveelste maal zojuist een montage, eentje uit een stroom van gore, racistische en antisemitische plaatjes waarop de aanhangers van Trump en Wilders letterlijk geilen:
Stel je voor, het klimaat in Duitsland was in de dertiger jaren al zo geweest als nu hier in Europa en met nadruk in de Verenigde Staten. Stel je voor… Maar goed, de fascisten zien momenteel hun kans schoon om toch te komen tot een Endlösung, eentje op wereldschaal. U gelooft me niet? Bekijk de bijgevoegde blocklist eens en zeg dan niet, het is maar Twitter, het is maar internet. Juist daar marcheren de fascisten tegenwoordig en verspreiden hun dodelijke gif massaal. De straat komt later wel als de geesten er rijp voor zijn. Twitter ziet ondertussen toe en ziet dat het goed is, mogen we concluderen. 

Een verhelderend artikel uit de Guardian: 

I’ve left Twitter. It is unusable for anyone but trolls, robots and dictatorsI hate to disappoint anyone, but the breaking point for me wasn’t the trolls themselves (if I have learned anything from the dark side of Twitter, it is how to feel nothing when a frog calls you a cunt) – it was the global repercussions of Twitter’s refusal to stop them. The white supremacist, anti-feminist, isolationist, transphobic “alt-right” movement has been beta-testing its propaganda and intimidation machine on marginalised Twitter communities for years now – how much hate speech will bystanders ignore? When will Twitter intervene and start protecting its users? – and discovered, to its leering delight, that the limit did not exist. No one cared. Twitter abuse was a grand-scale normalisation project, disseminating libel and disinformation, muddying long-held cultural givens such as “racism is bad” and “sexual assault is bad” and “lying is bad” and “authoritarianism is bad”, and ultimately greasing the wheels for Donald Trump’s ascendance to the US presidency. Twitter executives did nothing.BLOCKED BY ME…

De lijst is bijgewerkt op 1 januari 2017.De laatste tweet van @KyleWRowley (nu zonder vermelding @Tibaert) is deze, met enkele van meerdere reacties:

BIJLAGE: 2000 tweets en RT’s binnen een week…


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.