Ja, ik tel mee
130 miljoen meisjes gaan vandaag niet naar school. Niet omdat ze dat niet willen, maar omdat ze de kans niet krijgen.

Het gaat hier over echte meisjes. Ieder met haar eigen dromen: ze willen graag piloot, dokter of leraar worden, of gewoon dezelfde kansen als haar broer hebben.

Alle meisjes tellen mee, daarom gaan wij ze – een voor een – hardop tellen, van nul tot 130 miljoen. We doen dit om druk te zetten op politieke leiders om de situatie te verbeteren. Tel jij mee?

JA – IK TEL MEE

Het is heel makkelijk om mee te doen. Kies een nummer tussen 1 en 130.000.000 en kijk of het nog beschikbaar is. Als dat zo is, dan maak je een filmpje waarin je het getal zegt. Of je voegt een foto van jezelf met het nummer van jouw keuze toe.

Jouw filmpje wordt dan onderdeel van wat wel eens de langste film ter wereld zou kunnen worden. Als we de 130 miljoen halen, zou de film 8 (!) jaar lang zijn. We overhandigen de film aan leiders over de hele wereld en vragen ze om samen in actie te komen.

Als je een meisje in een van de armste landen naar school laat gaan, verbeter je haar gezondheid, inkomen en heeft ze meer controle over haar toekomst. De kans is kleiner dat ze uitgehuwelijkt wordt als kindbruid, dat ze het slachtoffer is van geweld of dat ze HIV oploopt. Ook zal ze gezondere en beter opgeleide kinderen hebben. Zij kan haar familie – en haar hele land – uit de armoede helpen.

Kies een nummer. Tel mee. Elk meisje dat naar school gaat kan de wereld verbeteren.

IK TEL MEE

Bedankt,

Rinze Broekema, ONEGeef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.