Het AD is een linkse krant. Basta!

František Drtikol: Étude de la Crucifixion (1914)
Onthou nu voor eens en altijd, het AD is een linkse krant – “Moeten we Pasen wel/niet door ‘islamitische strotjes proppen’?” – altijd al geweest en dat zal zo blijven tot in aller eeuwigheid. Lach niet, hoe absurd het ook klinkt. Zo begon een tafereel op een terrasje, volkomen uniek. Iemand die zich de eretitel haatoma op de hals had gehaald beweerde dat. Wat ze later verzon over ons samenzijn daar op de Markt heeft ze uit haar duim gezogen. Met de gebakken peren zit ik nog steeds opgescheept, zo zit dat volk, dat niet wil deugen in elkaar. Wat ze aanrichten laat ze volstrekt koud.

Geheel in die geest ging ze later verder, een tierende vrouw aan de telefoon, die uiteindelijk lul schreeuwde. Wat vele malen erger is ze liegt zo ongeveer alles bij elkaar. Als je laat zien wat ze richting jou uitvreet ben je de gebeten hond en stapt ze naar de politie. Ze weet hele volksstammen voor haar karretje te spannen, klaarblijkelijk even grote warhoofden als zij. Neem nu die “hoofdredactrice” van een site bijvoorbeeld, die haar steunde in het nemen van juridische stappen jegens mij. Tik je dan nog wel normaal? Mobbing praktijken worden aldus beloond, helaas in hun geval het gewenste slachtoffer wil maar niet tot slachtoffer worden, zelfs met de hulp van een aantal onfrisse figuren lukte het hen niet.

Jammer, doodjammer dat van dit voorval over die AD geen opname bestaat. Het was beslist een beroemd nummer op internet geworden. Een kleine gestalte, volrond met een rood aangelopen gezicht veert plots op en rekent snel af met de ober. Wat een voorstelling. Haar stem moet u zich maar voorstellen als grof en luid, met een Dordts accent. In Maastricht klinkt zoiets dubbelluid.

Eveline is de naam, geboren antifasciste beweert ze en dat wijst onverbiddelijk op het tegendeel. Vandaar het AD links in haar ogen?

En ach, dat tref ik nu aan, een tweet een jaar nadat ze haar kunstje flikte en niet meer wenste op te houden met haar strijd tegen in haar ogen ongewenst. Een door en door fascistische strijd. Op de tweet zijn de klootzakjes vereend, lach niet, de antifascisten van het eerste uur. Tijdgenoten van Mussolini of bedoelen ze verzetshelden na de oorlog? Ach, wat dondert het ook, klootzakjes blijven klootzakjes…


  


Op Paasmaandag valt dit op internet aan te treffen over een interview van Wierd Duk: AD trekt nazi’s de mainstream in.Wie had gedacht dat we zo ver gezonken waren: een journalist van het AD gebruikt zijn positie om een obscuur nazi-clubje in de schijnwerpers te zetten.

Het gaat om de ‘studiegroep’ Erkenbrand, een clubje van ongeveer 25 mensen dat volgens de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid ‘extreemrechtse groepering’ is, die ‘tracht mee te liften op het succes van de alt-right beweging in de Verenigde Staten’. Zij worden kritiekloos geïnterviewd over Trump’s beschietingen in Syrie.Lees verder bij de bron.


Dit nog. Eveline rept graag over laagschedeligen. Ze is ongetwijfeld kenner van fysiognomiek, de leer betreffende karakter en hang naar criminaliteit. 
En van rassenleer, made USA.
 
Update 19 april 2017


 

 
Meer Eveline:

Volhardend in het kwaad bleken ook haar metgezellen:

Dit alles tot groot profijt van een salonfascist:


Uitgelichte foto: bron – Foto AD (wimpel) – © Marco Okhuizen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.