Duk, een echte nepjournalist

Uit: Die Muskete (1911)
Duk, de man heeft me geblokt omdat ik enig weerwoord gaf, gaat volledig uit zijn bol nu hij te maken heeft met een overduidelijke fake account. Het lanceren van niet bestaande citaten en die iemand in de mond leggen is foute boel. Daar kunnen we kort over zijn. Die grappen maak ik al jaren mee. Ze gaan een eigen leven leiden en er is geen kruid tegen gewassen om ze ooit verwijderd te krijgen. Het is een praktijk die massaal gebruikt wordt in vooral rechtse, fascistische kringen. 

Een voorbeeld dat ik gisteren onder ogen kreeg door een RT:

 
Hier is sprake van een fake account met mijn avatar waar gezinspeeld wordt op pedofiele praktijken. De tweet is al vier jaar in omloop.  Wie erachter schuilgaat daarover kun je slechts gissen. Bewijs heb je niet en je kunt hooguit aangifte doen tegen onbekend.

 
Duk, iemand die het lef heeft zichzelf als journalist te bestempelen, gaat zonder een greintje bewijs tot de tegenaanval over door iemand als Breedveld te beschuldigen als dader, waarmee hij meteen zijn onvermogen en incompetentie onder bewijs stelt. Onderzoek zou hij wellicht kunnen laten uitvoeren, hij werkt immers bij een krant die er middelen toe heeft. Ik denk aan het achterhalen van IP adressen. Of het legitiem is weet ik niet, maar het ligt voor de hand.

Duk is echter nog simpeler van geest. Hij beschuldigt iemand waarvan je verwachten mag dat deze bij volle verstand is. Zo iemand begeeft zich niet op het pad van fake accounts. Vroeg of laat komt het aan het licht en heeft hij meteen alle krediet verspeeld. Zover ik het kan beoordelen is Breedveld allesbehalve gek. Bij Duk kun je alleen om deze reden al je twijfels hebben. Of?

Even tussendoor. Zeg Wierd, waarom heb je me indertijd geblokkeerd op Twitter? Ben je wars van dialoog, wil je feiten ontkennen? Wil je in het gevlei komen van bepaalde politici en media met het oog op de toekomst? 

Waarom speelt die man een zo doorzichtig spelletje? Nou heel eenvoudig, alles wat aangegrepen kan worden om een hetze te voeren, wordt door fascisten aangegrepen, ook door hem. Ga er maar vanuit dat Duk een doodordinaire smeerlap is als zovelen die ik dankzij Tibaert heb mogen leren kennen, een nepjournalist, die als een weerhaan met alle winden meedraait.

Duk kun je als een schande voor de serieuze journalistiek zien, dat staat wel vast. De bewijzen hiervoor reikt hijzelf voortdurend aan.


Meer Duk:


ps
Misschien wil het figuur achter die fake account zo dapper zijn zich bekend te maken.

Uitgelichte prent: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.