Joods-christelijke waarden

Leo Dohmen: L’imitation du cinémaHoe komt het toch dat fascisten in dit land wegkomen met hun geveinsde liefde voor joden? Wat is de reden van hun houding? De verdwenen joodse cultuur kan het niet zijn, die kennen ze niet. De geschiedenis van het antisemitisme, een door en door christelijk verschijnsel, ontkennen ze. Over de Shoah zwijgen ze. 

Sla de tweets van Wilders er maar op na. Deze man staat in een traditie die je niet anders kunt omschrijven als antisemitisch. Een boekbespreking maakt dit wederom duidelijk. Ze werd 30 jaar geleden uitgezonden en je hoeft ze maar te koppelen aan de actualiteit onder Trump en je weet meer dan voldoende. 


Joden in de USA: “Das unerwünschte Volk”

Een publicatie van David Wyman besproken door Detlev Claussen (het begin ontbreekt)

WDR 3 – 11 maart 1987


 
Uitgelichte afbeelding: Leo Dohmen – bron
Ingevoegde foto: Daughter of migrant workers near Raymondsville, Texas, 1937 –
Carl Mydans © Time Inc. – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.