Het gaat niet goed met Kluftje

André Breton, Valentine Hugo, Tristan Tzara, Greta Knutson: Cadavres exquis (1933)Valentine Hugo: Cadavre exquis (1933-34)

De man die meer doet denken aan een in steen gehouwen beeld dan aan een levend mens, fysiek en gelet op zijn uitspraken en handelwijze, is zichzelf niet meer. Zijn taalgebruik holt achteruit en vanwege het opgeblazen karakter neemt het lachwekkende vormen aan.

Dit screenshot liet me iemand zien… Iene miene mutte… De Bataaf verraad zich telkenmale weer, wel op de eerste plaats door de gebezigde taal. In dit geval is sprake van een Bataaf die z’n eigen fascistische inborst niet onderkent en meent dat het terecht is om met fascistische middelen (vermeende) fascisten te bestrijden. De man beweert overigens politicologie te hebben gestudeerd.

Zou hij ooit iets goeds gedaan hebben voor een ander, heb ik me meermaals afgevraagd. In mijn ogen een griezelige man, die je beter mijden kunt als de pest. André de Raaij is z’n werkelijke naam.

Dit zou afdoende moeten zijn om de man op zijn inzicht en waarde voor de gemeenschap te beoordelen: gezwets… en Kutje13. Meer lijkt mij niet nodig. 


Uitgelichte afbeelding: André Breton – bron
Ingevoegd: Valentine Hugo – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.