Tijd om te leven

 Er zijn van die momenten in je leven waar je er niet onderuit komt een balans op te maken. Een gouden bruiloft is  er zo eentje. Ik was acht toen mijn grootouders dat feest vierden en ben nu 75 nu het mezelf overkomt. Wat is die tijd snel gegaan, maar wat was het leven met m’n vrouw mooi. 

Toch moet je je afvragen in hoeverre de omstandigheden ertoe hebben bijgedragen dat je een gelukkig leven hebt kunnen leiden. Tijd die je voor jezelf en anderen hebt is daarbij essentieel. Relevant voor de samenleving, leven we nog wel in omstandigheden die we zelf kunnen bepalen? Beschikken we over tijd, rust, ruimte? 

Daartoe als inleiding en oriëntatie een boekbespreking op de radio. Les één die te trekken valt, beheers je de tijd en de ruimte van en over mensen dan heb je ze volledig onder controle. Je zou het als de grondregel van onze kapitalistische maatschappij kunnen zien. De staat levert ook hier weer de randvoorwaarden. Wie kan er zich aan onttrekken?  Luister maar….

Am Abend vorgestellt – WDR 3 25-9-98

Excuses voor de matige geluidskwaliteit. Voor het stompzinnig volkje op internet dat me het leven trachtte zuur te maken nog dit:
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.