Tijd om te leven

Authors

 Er zijn van die momenten in je leven waar je er niet onderuit komt een balans op te maken. Een gouden bruiloft is  er zo eentje. Ik was acht toen mijn grootouders dat feest vierden en ben nu 75 nu het mezelf overkomt. Wat is die tijd snel gegaan, maar wat was het leven met m’n vrouw mooi. 

Toch moet je je afvragen in hoeverre de omstandigheden ertoe hebben bijgedragen dat je een gelukkig leven hebt kunnen leiden. Tijd die je voor jezelf en anderen hebt is daarbij essentieel. Relevant voor de samenleving, leven we nog wel in omstandigheden die we zelf kunnen bepalen? Beschikken we over tijd, rust, ruimte? 

Daartoe als inleiding en oriëntatie een boekbespreking op de radio. Les één die te trekken valt, beheers je de tijd en de ruimte van en over mensen dan heb je ze volledig onder controle. Je zou het als de grondregel van onze kapitalistische maatschappij kunnen zien. De staat levert ook hier weer de randvoorwaarden. Wie kan er zich aan onttrekken?  Luister maar….

Am Abend vorgestellt – WDR 3 25-9-98

Excuses voor de matige geluidskwaliteit. Voor het stompzinnig volkje op internet dat me het leven trachtte zuur te maken nog dit:
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: