Tijd om te leven

Rabat, Morocco, 1932 Er zijn van die momenten in je leven waar je er niet onderuit komt een balans op te maken. Een gouden bruiloft is  er zo eentje. Ik was acht toen mijn grootouders dat feest vierden en ben nu 75 nu het mezelf overkomt. Wat is die tijd snel gegaan, maar wat was het leven met m’n vrouw mooi. 

Toch moet je je afvragen in hoeverre de omstandigheden ertoe hebben bijgedragen dat je een gelukkig leven hebt kunnen leiden. Tijd die je voor jezelf en anderen hebt is daarbij essentieel. 

Relevant voor de samenleving, leven we nog wel in omstandigheden die we zelf kunnen bepalen? Beschikken we over tijd, rust, ruimte? 

Daartoe als inleiding en oriëntatie een boekbespreking op de radio. Les één die te trekken valt, beheers je de tijd en de ruimte van en over mensen dan heb je ze volledig onder controle. Je zou het als de grondregel van onze kapitalistische maatschappij kunnen zien. De staat levert ook hier weer de randvoorwaarden. Wie kan er zich aan onttrekken?  Luister maar….

 

“Am Anfang war die Zeit”

 

 

Am Abend vorgestellt – WDR 3 – 25-9-98

 

 
Excuses voor de matige geluidskwaliteit. Voor het stompzinnig volkje op internet dat me het leven trachtte zuur te maken nog dit:
 

 Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.