Een door en door fascistisch wezen

Walerian Borowczyk: The Tide
Een opportunistisch individu, dat liegen en bedriegen dagelijks in de praktijk brengt, iemand ten schande maken om welke reden ook ziet als noodzaak ter zelfrechtvaardiging. Doof en blind is voor argumenten en feiten. De in de wieg gelegde fascist zogezegd. Ze heet Sjaakie en werd liefdevol terzijde gestaan door stadgenoten, die haar taal spraken, Riethof en De Raaij. Toen de veenbrand een uitslaande brand dreigde te worden vervulde Dijstelberge als pyromaan een zeer nuttige taak. Alle berichtgeving over de gepleegde wandaden en strafbare feiten verdwenen als sneeuw voor de zon.

Wat zei de pyromaan, pardon brandweerman vervolgens? De boodschapper is een ouwe gek die je zeker niet serieus moet nemen. Haar collega’s beaamden het ten volle. Op hun beurt hadden ze zich grondig geïnformeerd bij een deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg te Maastricht. Deze liet weten dat de boodschapper een weigerpatiënt was die niet aan de medicatie wilde. Gedwongen opname was de enige goede oplossing voor dit uitzonderlijk geval. Door Sjaakie was inmiddels de burgemeester ter plaatse al geïnformeerd.

Sjaakie is van Twitter verdwenen, al een half jaar. Door het bijwerken van oude berichten kwam ik weer bij haar uit. In haar bio vermeldt ze: “stopt mensen niet in hokjes”. En lees nu deze tweet over een vriend van me:


#AFA Vegetariër, ADO (CHINEES) PRO-EU #FreePalestina ANTI ZWARTE PIET HEKEL AAN PVV’ers GEEN Jacqueline volgers zit hem hoogGek? Nee hoor, Sjaakie is iemand die gelooft wat in haar straatje past, die uiterst flexibel is, de ideale burger, passend in elk denkbare orde. Ze neemt niet waar, ze verdiept zich nergens in, twijfelt niet, weet het al, denkt ze. Kortom, iemand die in de pas loopt. Iemand die geen enkele vrijheid aankan, dan is ze verloren, dan verliest ze haar houvast. Vervolgens wordt ze misbruikt, hier voor de fascistische zaak. Dat mocht ik niet laten zien.

Brecht zei: “Der Schoß ist fruchtbar noch, aus dem das kroch”. Sjaakie toonde dat aan en met haar mensen als Riethof, De Raaij en Dijstelberge, mensen waar u en ik nauwelijks van gehoord zouden hebben zonder Sjaakie.

Zo zien de laatste tweets eruit van pedojaagster Sjaakie. Ze spreken boekdelen.Schermafdruk 2017-11-23 02.01.31Een zekerheid heb ik verworven sinds de affaire Sjaakie m.b.t. personen die haar op enigerlei wijze ter wille wilden zijn in haar hetze gericht aan Tibaert en z’n metgezellen. Zij zijn de werkelijke bedriegers, haat- en smaadverspreiders. Ze deden het allen in de wetenschap wie Sjaakie werkelijk was. Zij zijn regelrechte fascisten of ze achter Wilders aanhollen of niet. De laatsten zijn feitelijk smeerlappen in het kwadraat. 

Laat je bewijs eens zien, Huib Riethof, wat had je me te vertellen De Raaij en welk smerig spelletje speelde ik, Dijstelberge? Vervolgens gaan dreigen en censuur laten plegen. Jullie zijn politiek geen knip voor de neus waard en willen zich beter voordoen dan jullie zijn ten koste van de integriteit van iemand die niemand een strobreed in de weg legt. Miserabelen zijn jullie, werkelijk miserabel. 

De tragiek van jullie is dat fascisten van het kaliber Wilders cs honderdmaal slimmer en uitgekookter zijn en zich rot zullen lachen om jullie simpele fascistische streken. Van jullie hebben ze beslist niets te duchten in dit land vol Bataven, Christenbroeders en ander gezagsgetrouw volk.

Mij gaat rechtvaardigheid zeer ter harte, iets waar jullie, als het erop aankomt jullie reet aan afvegen, om maar eens de taal te gebruiken, die jullie zo goed verstaan. Zeg nog maar eens hardop, herhaal nog eens wat ik in jullie ogen ben, iemand die niets voorstelt, erger dan chemisch afval. Zo uiten zich fascisten over hun medemensen…


Uitgelicht: Walerian Borowczyk – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.