Nederland is ziek, rottend ziek

Inside the Whale House, Village of Klukwan, Tlingit Nation, Alaska (c.1900)
Zeer kundige, zeer met de mensheid begane lieden stellen deze diagnose. Ze nemen zelf alle verantwoordelijkheid om dit land te redden. Chirurgische ingrepen stellen ze voor en passen ze toe, daartoe zijn ze gekwalificeerd. Hiermee hopen ze te bewerkstelligen dat het land er weer bovenop komt, gezond wordt. Als de operatie slaagt, zijn wel therapieën noodzakelijk, zowel geest als lichaam dienen gezond te zijn en te blijven, anders zou alle moeite tevergeefs zijn geweest. Ervaring is er in dit land volop, zachte heelmeesters maken stinkende wonden is immers in dit land een gevleugeld gezegde.

Van die ervaring dient gebruik gemaakt te worden om het epidemisch karakter van sommige kwalen tijdig onschadelijk te maken om erger te voorkomen. Een voorbeeld van iemand die haar leven lang zich aan deze taak kwijt en waar het maar kan er melding over doet. In dit geval gaat het over een psychopaat die haar kinderen en kleinkinderen bedreigt, zoals ze al eerder wist te berichten: 


Ik heb last van een dwaas met een narcistische en een compulsie-obsessieve persoonlijkheidsstoornis, die mij gebruikt om zijn eigen frustraties te lozen. Hij is al jaren geblokkeerd en dan kijkt ie via tweetdek gewoon binnen en reageert op alles wat ik schrijf en liefs met woorden die alleen in de tweede werledoorlog gebruikt werden. Aangifte doen helpt niet, de politie vindt het helemaal niet belangrijk als je familienaam door het slijk wordt gehaald of je nu kinderen hebt of niet.
Als je er echt last van hebt kun je een civiele procedure opstarten, veel werk dat wel…

 

 


De politie is duidelijk verziekt, waarschijnlijk justitie ook. Die weg inslaan is een tijdrovende en het resultaat ongewis. Gelukkig voor haar was er iemand met veel inlevend vermogen, ook capabel om diagnoses te stellen, die deze zieke geest, zoals zij dat zag in de val lokte. Klusje geklaard, dacht ze. Het bleek anders uit te pakken, want de persoon in kwestie, die als kankergezwel werd beschouwd, bleek nog springlevend. Nog. Het is net onkruid zegt men dan, dat je met wortel en tak moet uitroeien. Het lichaam, ons land moet immers gezond worden en blijven.

Beschouw het als mijn diagnose om fascisme snel te herkennen. Dan maakt het niet uit of je het over de bekende kopstukken hebt of over miserabele figuren die anderen het licht in de ogen niet gunnen. Ze deugen geen van allen, zijn asociaal en autoritair en nooit bereid tot een inhoudelijke dialoog. Het meisje van de slijterij had dit in ieder geval goed begrepen toen haar partij, de VVD, in zee ging met haar kloon PVV. Een “zieke geest” wenste ook dat te misbruiken voor eigen doel. 

Ziek… Het levert onder veel meer dit resultaat op en zo kom ik wederom te weten met welke laffe fascisten ik van doen had en heb. Liegen en bedriegen is hun handelsmerk. 

 

 


Enkele weken later werden mijn blogspots door een chirurgische ingreep verwijderd. Een jaar eerder meldde ik al…


 


Nadat m’n blogs verdwenen waren…


 


Wie helpt haar?
 
Uitgelichte foto: Alaska – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.