Smeerlappen in de slachtofferrol

Josef Breitenbach: “Portrait Paris” (1933-39)


 

Jur: “Leven in een fantasiewereld. Niet willen weten wat er echt gebeurd.” Daarbij moest ik denken aan de fabeltjes die mensen elkaar en over elkaar trachten wijs te maken op internet. Mensen willen graag bedrogen worden, we wisten het al voor de ontwikkeling van de digitale media. Zij zijn het wel die ongekende perspectieven openen. Manipuleren met teksten, beeldmateriaal en geluid. Het moedwillig bedrog ligt overal op de loer. Het te ontmaskeren is geen sinecure. En de toekomst? Verdwijnen we uiteindelijk in een totale virtuele wereld waaraan niet meer te ontsnappen valt? De gangmakers daartoe zijn de bedriegers en diegenen die bedrogen willen worden.

Zijn stuk handelde over beeldbewerking. Vandaag kom ik bij het reconstrueren van dit weblog via zoeken op Twitter het volgende tegen waarop vorenstaande woorden onverkort van toepassing zijn:Schermafdruk 2018-04-19 16.47.54Via het zoeken onder “@huibree @tibaert” kwam ik dit fraais tegen. Sinds twee jaar volg ik het crapuul van Krapuul niet meer en dan mis je wel eens wat dat vooral een schril licht kan werpen op de betrokkenen en hun praktijken. Je vraagt je in gemoede af hoe diep willen mensen als Riethof nog verder zinken in het fascistisch moeras en wie trekken ze mee? De onnozelen van geest, onbeschaamde vlerken en meer van dat volk constateer ik al meer dan vijf jaar. 

Zeer aanbevolen, raadpleeg de datalinks in bijgaande tweets. Wederom werd ik bevestigd in mijn optiek, het zijn personages vervuld van hun eigen goedheid, waarvoor we met vol ontzag diep dienen te buigen. Helaas voor hen, er zijn gelukkig nog mensen die hun ballontjes weten door te prikken door ervaring en kennis wijs geworden. Dat is wat sukkels als Riethof maar niet willen aanvaarden of zelfs niet onderkennen.

Een tragische man, een zielig geval. Ja zegt de man, Sjaakie is een door en door goede vrouw, Eveline van Donkelaar trouwens ook, in zijn ogen. De goorheid van die twee weet hij superieur te negeren en wat ze hem te melden hebben slikt hij voor zoete koek. Of is hij uit hetzelfde hout gesneden? Dat laatste ligt zelfs voor de hand. Liegen en bedriegen kan hij als de beste.

Aan de onnozelen van geest, die figuren als Riethof blindelings geloven en vol ontzag zijn vermeende kennis tot zich nemen, besteed ik liefst zo weinig mogelijk aandacht. Wel geven ze een schoolvoorbeeld af hoe propaganda werkt. Wilders is er een meester in en zijn vazallen doen hun best. Zij doen niet anders, zonder enige twijfel, zonder hoor en wederhoor, zonder een enkele discussie. Schermafdruk 2018-04-19 17.57.56Deze man zegt dit dus bij volle verstand. Geen trol? Daar wil ik weinig woorden aan vuil maken. Slechts enkele namen: Jacqueline van Wel, Friedrich Eckhardt, Eveline van Donkelaar en Dirk Hartman. U vindt ze veelvuldig terug op m”n blogs, onder andere als een dorpsgek en zoon van. Tja, fake… Veel is fake bij die man, o.a. z’n pure waanzin over bellen in Brussel. Ik zou het nog toegegeven hebben ook. Wel is me nu duidelijk dat ik tot een psychotisch geval verklaard moest worden, iemand die iets had met pedofilie volgens hem en alcoholist was. Dergelijke rampzalige figuren hoef je niet meer serieus toenemen, temeer als ze onder een oorlogstrauma lijden. In een dwangbuis met die vent, Tibaert dus, werd van links tot rechts geroepen. 

Mocht u het allemaal niet zo een, twee, drie kunnen volgen, lees dit weblog maar. U leert dan het alledaagse fascisme in al zijn finesses kennen, ook iemand die zei tot haar laatste snik te strijden voor rechtvaardigheid. Ze bleek de kwalijkste van dat ongeregeld zooitje te zijn. Via Google slaagde ze erin censuur te plegen. Ze geniet nog dagelijks van haar daad, zoals Riethof m.b.t. Samsom.

Rechtstreeks aan Riethof gericht. De geschiedenis haalt je in, dat weet je toch als historicus, ook al wens je dit voortdurend te ontkennen. Ook weet je beslist dat fascisten graag politiek ongewenst tot geestesziek verklaren en achter slot en grendel opsluiten en alles wat daarbij hoort. Ik zal je niet tot gek verklaren, maar wat deed jij, met wie collaboreer je? Met regelrechte fascisten. Je hebt mijn weblogs gelezen en toch ga je door, wilde je daarom dat ik van internet verdween?Schermafdruk 2018-05-25 20.58.45

 


Afbeelding: Josef Breitenbach – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.