Walter, de tijd gaat snel

David Seymour: Berlin (1947)
Ook zegt men, tijd heelt alle wonden. Waarschijnlijk verwerp je die gedachte, tenminste als het regelrechte mis- en wandaden betreft. Zou dat wel zo zijn kon de geschiedenis herschreven worden ten koste van de slachtoffers. 

Mensen die nooit tot inkeer komen, niet wensen op hun dwaalwegen terug te komen,  noem ik nuttige klerken, wegbereiders voor fascisme. Ze wensen niet te communiceren, laten geen moment aan twijfel zien en hebben hun finale oordeel steeds bij de hand. 

Dezer dagen liet je zien door welke mensen je geblokt bent op Twitter, een mogelijke indicatie tot wat ik zie als een fascistische instelling. 


 


Frappant, de helft heeft mij niet geblokt, terwijl Tibaert steeds hoog op de nominatie staat. Wel ben ik geblokt door lieden die ik werkelijk verafschuw. Ik laat ze even zien. 


De lijst van lieden die mij geblokt hebben is erg lang, maar ik beperk me tot de personen die je noemt. Je vraagt je natuurlijk af waarom ik me tot je richt. Dat heeft alles te maken met de naweeën van het opschorten van m’n vroegere blogs bij Google. Je kunt in dit geval onomwonden spreken van censuur, begaan door lieden die wisten hoe je dat kunstje via Google moet flikken. 

Vandaag kwam de maand februari 2013 bij me voorbij, spul van al meer dan vijf jaar geleden dus en daar trof ik een statement van je aan, het enige in zijn soort vanuit het kringetje waar je ook mee te maken hebt, dat van Krapuul. Het was gericht aan Wouters, geliefd bij Riethof en beschermd door De Raaij:


 


Het grappige is dat ik toen al geblokt was door een tweetal dat samen met o.a. Wouters mijn totale verdwijning van internet wenste. Smeerlapperij uit hun eigen stal aan mij gericht tonen dat kon niet, dat mocht niet. Ik speelde een vies spelletje zei de dame die een jaar later overging tot de daad. Het tweetal was een triootje geworden. De reden ken je misschien, ik niet. Wat was ze vrolijk, wat was ze blij toen mijn blogs verdwenen waren.

Het trio: 


Je begrijpt dat het voor mij een hele eer is door onverlaten geblokt te worden, of het nu Roos of Wilders is of dit trio. Ach ik neem ze beslist niet kwalijk dat ze mijn activiteiten niet kunnen duiden, treurig is dat ze geen enkele sjoege hebben van fascisme en vervolgens handelen als ware fascisten.

Geen grap, wist je dat een van hen zijn “bio” op Twitter momenteel tooit met een citaat van Walter Benjamin? Kijk maar… “Daß es “so weiter” geht, ist die Katastrophe”. Toepasselijk, vind je niet? Van internet geplukt? Waarom ik dat veronderstel? Zie Spinoza... Zo de waard is vertrouwt hij z’n gasten, nietwaar?

Zo, ben je weer helemaal bijgepraat. Jaja, waar je je op je ouwe dag nog mee bezig moet houden, met mensen die niet willen deugen, n.b. mensen waarvan je dacht ze ter wille te kunnen zijn. 


Een maand later meld je zeer juist: “Kortom, extreemrechts is populair in NL omdat er zoveel ‘enablers’ zijn die zichzelf links noemen.”
Je richt het woord aan een voor mij meer dan bekend figuur, ik noem hem niet zonder reden een links-fascist. En zie wie met je instemt, Dijstelberge, eco-feminist noemt zich ze nu. Mensen die zich links noemen, zoals je zegt. Mensen zo zuiver van geest, zo sociaal voelend en o zo oprecht dat je er onpasselijk van wordt.


Update 4 augustus 2018
Uitgelichte foto: David Seymour – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.