En meteen valt Bartje door de mand…

Berlijn – Checkpoint Charlie (1985)
“De Religie van de Vrede en zo.” Ach, zullen we maar denken, de doctrine van Huntington doet zijn werk. Weet Bart veel. War on Terrorism riep een non-valeur uit gekozen tot president en ziedaar er stond een profeet op in de Lage Landen, bij een volkje dat van oudsher erg devoot is. Zondags in de kerk…

Goed, iedereen die bij volle verstand is neemt dit soort lieden niet serieus, wel wat ze aanrichten. Een golf van haat gaat door dit land, die vroeg of laat tot een uitbarsting zal komen. De zondebok staat vast en dat zijn dus niet de oorlogshitsers, de profiteurs en de werkelijk asocialen die lak hebben aan mens, dier en plant.

De reacties op dit provocerende spel zijn navenant. Ze komen van wat je de best aangepasten zou kunnen noemen aan de hier rondwarende fascistische geest. Vervolgens is men nog verwonderd ook. Absurd, maar waar. Je hebt geen recht van spreken als je slechts selectief waarneemt, niet op zoek gaat naar oorzaken, slechts denkt in wij en zij. 

Bart Schut weet beslist wel dat de ellende op deze aardkloot niet uitgaat van moslims, niet van de islam, maar van heel andere krachten die al eeuwen lang de aarde tot speelbal hebben gemaakt culminerend in de Shoah, atoombommen, napalm en een chemie die de volledige natuur dreigt te vergiftigen. 

Is toch zo Bart? Tja, die moslims zaten op “onze” olie, dat was pas erg. Als je nog een beetje zelfrespect hebt, Bart, ga je niet verder op de ingeslagen weg als propagandist voor de zionistische zaak maar ga je eens in gesprek met de werkelijke slachtoffers, hier en elders. Bijvoorbeeld met vluchtelingen. Je weet heus wel waartoe fascisme leidt, noodgedwongen moet leiden?


Ook goedenmorgen!
 
 
En meteen maar even een bedreiging aan mijn gezin erbij. Want de Religie van de Vrede enzo.
 
 
Maar ik ben ‘rechts’ dus zullen mijn progressieve vrienden mij niet bijstaan.
Het is immers alleen maar een schande als twitteraars met het juiste deugprofiel worden bedreigd.
Toch laten we ons niet wegtreiteren door het linkse of het islamitische trollenleger.
 

 

Mijn reactie op 1 augustus, de feestdag van de Heilige Alphonsus. Ja hoor, ik verloochen mijn christelijke achtergrond niet. Leer ze kennen tot beter begrip van ons denken in hiërarchieën, iets waar de islam wars van is. Islam, een model voor de toekomst?
 


Korte tijd later bleek Bart z’n tweets te hebben weggehaald en wederom viel hij door de mand.
  

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.