Ik stel niets voor, zo simpel is dat…

« Ma cousine est devenue grand-mère à l’âge de 28 ans. »
Vooraf. In welke realiteit leven mensen, waar verdiepen ze zich in, welke inspanningen getroosten ze zich? Negeren, wegkijken, anderen met hoon beladen blijkt nog steeds het meest effectieve middel voor mensen die denken het gelijk aan hun kant te hebben en die vechten voor hun eigen hachje. 

Kinderen, wie maakt zich werkelijk druk over kinderen? 
 

Haat…


Onlangs zei iemand op Twitter tegen me, iemand die ik heb leren kennen via het NRC-forum, jij bestrijdt personen, ik ideeën. Door hem ben ik op Twitter terecht gekomen, vanwege een citaat over haat. Inmiddels begrijp ik dat hij onder haat verstaat kritiek op de niet te overziene uitwassen van onze kapitalistische economie. Haat op Monsanto, haat op Shell, haat op Ford. Ik word van dergelijke kreten sprakeloos. 

De persoon in kwestie diende te weten hoe een door alle fascistische en antisemitische wateren gewassen persoon huishield in dat forum onder talloze nicknames en het mooiste van al dat dit personage een deel van de linkse meute wist te overtuigen dat ik onder vele pseudoniemen op het forum actief zou zijn. Toen leerde ik begrijpen hoe je iemand met eenvoudige middelen kalt kunt stellen. Hoe haat en op de persoon spelen steeds succes zullen hebben, waar rook is is immers vuur, al is het maar op de korte termijn. Meestal is dat meer dan voldoende. Bewijzen leveren hoeven lasteraars niet, weet ik sindsdien. Hun laster en smaad weerleggen blijkt onmogelijk. 

Voor degenen die geïnformeerd wensten te worden heb ik het middel van de tegenopenbaarheid in de vorm van een weblog gekozen. Het kwam weer van pas nadat ik actief werd op Twitter. De dominee in een Twitter variant was er het eerste voorbeeld van. Het medium is immers vluchtig en ik wilde voorkomen dat later gezegd kon worden, dat is niet waar, hij liegt. Enerzijds een soort zelfbescherming en geheugensteun, anderzijds leerde het vervolg hoe processen bolstaand met bedreigingen, smaad en laster hun werk doen. Open en eerlijk werd het geregistreerd, voor een select gezelschap PVV’ers werkte het als een rode lap op een stier, zeker nadat ik een lijst kreeg en publiceerde van personen waarvan ik nauwelijks weet had, die mij verdacht maakten via Twitter en eigen weblogs. Vele voorbeelden staan op dit weblog.

Zucht…


Al bij al werd mijn weblog een leerschool in wat fascisme vermag. Een bijzondere lading kreeg het geheel nadat een icoon van een bepaalde site het nodig vond alle leugens en smaad over mij en mijn naasten verspreid nog eens aan te dikken en er het hare aan toe te voegen. Middels talloze accounts bracht ze haar duizenden volgers, vaak persoonlijk, ervan op de hoogte dat Tibaert niet deugde. Gemeend is hier ons aller Sjaakie van de site Krapuul. Wat volgde grenst aan het ongelooflijke en is door mij op dit weblog gedocumenteerd. Slechts een persoon uit die kring had een vermoeden hoe de vork in de steel zat en hield verder haar mond.

Hoe deze vrouw, Dijstelberge, haar gedrag later recht weet te breien valt hier in een van haar berichtjes te lezen die ze in elkaar frommelde nadat ze wist dat haar actie tot censuur ruimschoots geslaagd was. Het merendeel van mijn berichten over de periode waarin het crapuul volledig op z’n bek ging waren voorgoed weg. Wat was ze blij. Weer een jaartje later nam ze die site over en meldde ze met gepaste trots dat ze er chief-editor van was. Te melden had ze feitelijk nooit wat, ze verkeert voornamelijk in haar moestuintje heb ik begrepen en dat neemt kennelijk al haar tijd in beslag. Haar enige grotere bijdrage aan het politieke en sociale debat is en blijft haar blog over Tibaert geschoold als ze is in methodieken, kunstjes kun je ze noemen, opgepikt via de Sociale Academie. 

Ter inleiding een screenshot van een bericht op dit weblog waarop ze inhaakt. Let wel, ze gaat nooit in op argumenten, ze beantwoordt nooit vragen, ze insinueert dat het een lieve lust is en ze weet het. Ze twijfelt geen moment, zal nooit een debat aangaan over wat dan ook. Wie ik ben, wat ik voorstel weet ze desondanks heel goed te verklaren. Ik stel niets voor, zo simpel is dat. Ach, Wilders zegt dat ook over moslims, om maar eens een dwarsstraat te noemen.


Grappig is dan vervolgens wat ze over dit bericht te melden heeft. O ja, ik zou niet weten wanneer die rechtszitting zou plaatsvinden. Juist, dat wist ik niet. Slachtofferhulp (*) liet mij niets weten, ook nadien niet, na de rechtszitting niet, tot op heden niet. Via Twitter vernam ik van een medeklager waar en wanneer de zitting zou plaatsvinden. Ik vertel dit, omdat, als je uitgaat van kwalijke bedoelingen bij een ander, jezelf in het moeras van leugen en bedrog begeeft en er nooit meer uitkomt. Dijstelberge, met al haar gewiekstheid, is voor mij het duidelijkste voorbeeld dienaangaande. Tegen beter weten in iemand afschilderen als een persoon die vieze spelletjes speelt. Dacht ze hiermee regelrechte onverlaten een dienst te bewijzen? 

Een stompzinnige meeloper bleek Dijstelberge niet te zijn, daarin heb ik me vergist. Achteraf kun je haar zelfs als hoofddader beschouwen. Voor mij is cruciaal dat ze nooit is ingegaan op mijn voorstel om de kwestie “auteursrechtenschending” gezamenlijk aan de rechter voor te leggen. Haar was het, kun je nu met bijna honderd procent zekerheid stellen, te doen om mij schade toe te brengen, mijn rapportage over ervaringen met fascistische wandaden op internet te doen verdwijnen. Vandaar dat ik deze persoon kenschets als een fascist, die het verleden wil wegpoetsen en de boodschapper tot dader en onpersoon wil maken.

Voor de lezer die met dergelijke stof nog niet vertrouwd is, Dijstelberge acht zich ook kundig op het gebied van gedragsstoornissen. Feitelijk is elke opmerking die ze van zich geeft hoogst vermakelijk, het geheel verder ontleden en weerleggen lijkt me echter toch teveel van het goede. De nuchtere feiten staan op deze INDEX. Ook over de AIVD. Van wie stamde dat fabeltje over de AIVD, Dijstelberge? Vertel…

Overigens zal ze beslist instemmen met de opvattingen van de persoon waarmee dit stukje begon. Merkwaardig toch, aantoonbaar het tegenovergestelde doen van wat men beweert. Toch goed dat ik dat mechanisme nog steeds kan laten zien. 


(*) Dit dient het Slachtoffer Informatiepunt te zijn van het Openbaar Ministerie. Daar kwam ik enkele maanden later per toeval achter. Slachtofferhulp heeft mij toen verwezen naar het OM en de zaak is inmiddels geheel afgehandeld. (juli 2019)
 
Uitgelichte foto: Meghla – Photo : JED Bruxelles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.