De kern van onze beschaving

AfficheCAPITALISM DEGENERATES INTO FASCISM, TIME AND AGAIN. WHY?

“Capitalism degenerates into fascism, time and again. Why? It teaches the good people, too, that everyone is a self-reliant individual. But if that is true, then the weak are parasites, and the infirm are predators. Wait — aren’t we already in the realm of fascist logic? Do you see how, at an intellectual level, there is scarcely any difference between capitalism and fascism whatsoever?”

Mikhail RommFASCISME ORDINAIRE


Russen begrepen wat fascisme betekent. Waarom wij nog steeds niet? Bestel deze documentaire op DVD verkrijgbaar in een nagesynchroniseerde versie uit de DDR. Geen propagandafilm als zoveel wat we hier ten lande te slikken kregen na de oorlog. Waarschijnlijk juist om die reden nooit in het Vrije Westen vertoond.

Desondanks, prettige feestdagen gewenst en laat het hertenbiefstuk u goed smaken.
 

LITERATUUR
Humair Haque – How Fascism Made a Fool Out of You

Bron affiche: Eudaimonia and Co

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.