Simpel van geest

Willy Ronis
We leven in het tijdperk waarin vrijheid geheel vrijwillig en bij volle verstand wordt ingeleverd. Internet ooit begonnen als een communicatiemiddel wereldwijd, zonder inmenging van bovenaf is verworden tot een speelbal voor geldmagnaten of die het willen worden. De eerste beruchte figuur op dit terrein was Bill Gates met zijn handeltje in besturingssystemen voor computers. Hij zag, misschien tot ons geluk, nog niet het belang van internet.

Er gingen nog wat jaren overheen voordat Zuckerberg schatrijk werd aan de handel in profielen. Het middel, social media. Facebook. Ook al die anderen handelen erin en zij bepalen wat kan en mag op internet. Het zijn hun apps toch en mogen ze nog gratis gebruiken ook.

De zaak op grote schaal besodemieteren kan en wordt niet afgestraft. Trump en Brexit hebben we eraan te danken. Van gebruikers willen ze geen gedonder, schaadt de zaak en kost poen. Massaal klagen en blokken van ongewenst heeft in een dergelijke wereld ongekend succes. De macht van het getal geldt. Weerwoord is onmogelijk. De simpelen van geest vinden het allemaal prima en lopen aan de leiband. 

Zie welke post ik binnenkrijg van Twitter na mijn verzoek om een oude, dankzij klachten van regelrecht schorem, geblokkeerde account weer terug te krijgen.

 
 
Eraan vooraf ging iets wonderbaarlijks. Ik kreeg van Twitter de mededeling dat iemand op die account had pogen in te loggen. Als ik het niet zelf was geweest hoefde ik niet te reageren. Weet je wat, dacht ik, eens kijken of die al jaren geblokkeerde account weer vrijgegeven is. Paswoord vernieuwd, vervolgens het bericht dat die account opgeschort was. Formulier ingevuld, met daarop uitdrukkelijk aangegeven waartoe ze diende, nauwelijks 10 minuten later bovenstaand bericht.

Het is werkelijk te gek voor woorden. Een groepje onverlaten is in staat, blijkt hieruit, in nul komma niks iemand van internet te doen verwijderen. Overtuigd uzelf van de inhoud, die ik dankzij een krantje, gekoppeld aan die account nog dagelijks verspreid. Helaas kan ik het niet aanpassen vanwege die opgeschorte account.


Nieuwsgierig wat ik in het verleden te melden had via @Grimbaert? Dan kijk even op deze INDEX of rechtstreeks:
tweets 2010-11tweets 2011-14reactiesfavorieten

We gaan tijden tegemoet waarin patjepeeërs, schorem, fascisten, idioten het voor het zeggen krijgen. Daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Een wetteloze samenleving, waarin het recht van de sterkste zal gelden, niet meer ingeperkt door wat in de verste verte op een rechtstaat lijkt. De simpelen van geest, de bekrompen, angstige en laffe burger levert ons massaal uit.   

Tot slot, welke smeerlap heeft een poging gedaan om op deze Twitteraccount in te loggen? Daar kom je dus niet achter. Onderhand ben ik dit soort grappen al meer dan gewoon gaan vinden. Willen overigens degenen die gezorgd hebben dat deze account verdween zich bekend maken? 
 Foto’s: Willy Ronis – Les Chats – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.