De coming out van een fascist

Staatsbezoek Maastricht (1895)
Emma en Wilhelmina op de Parallelweg nabij het station.
+Affiche uit 1857 met vertrek en aankomsttijden spoortrein


Ooit werden in Maastricht de plannen beraamd voor de meest liberale staat, die toen denkbaar was. Het is al bijna tweehonderd jaar geleden. De onafhankelijkheid van de Zuidelijke Nederlanden werd een feit, maar Maastricht mocht niet delen in deze vooruitgang. Het werd geknecht op bijna elke terrein tot ver na de Tweede Wereldoorlog. Het is een geschiedenis van kolonisatie, van uitbuiting. Ze heeft tot aanpassing en zelfverachting geleid, een typisch kenmerk voor geknechten, die niet plaats kon vinden zonder de nuttige hulp van collaborateurs, denk aan de Mijnstreek met het figuur Poels. De dwazen weten niet meer beter en zingen zelfs het loflied over de heersers, de profiteurs pikken een graantje mee. En dit is het resultaat…

 5 apr.
Op mogen velen kritisch zijn over . Dat is niet aan deze aanhanger van uit besteed. Het bijwonen van een toogdag van Forum beschouwt hij als hoogtepunt uit zijn leven De overtreffende trap van gênant.

6 apr.
De man uit het meest gênante filmpje van deze eeuw, de euforische fan van Thierry Baudet, blijkt een zekere Otto Hermans uit Maastricht te zijn. Tandarts van oorsprong. Staat nu op de lijst voor Eerste Kamer. Breek me de bek niet open.

Schermafdruk 2019-04-07 20.43.44

Gênant, gênanter. Zelfs voor een aanhanger van Thierry Baudet bekruipt mij plaatsvervangende schaamte. Tandarts Otto Hermans uit Maastricht. Zelfs de legendarische hadden dit niet na kunnen doen.
Een mafkees. En die zijn het ergste.

 


nawoord

Gelet op wat volgen ging behoeft het bovenstaande nog enig commentaar. Het bericht van Horn werd veelvuldig gereproduceerd op Twitter, zodoende kreeg ik het te zien. De boodschapper ging niet in op het politiek relevante van de kwestie, de effectiviteit van leugen en propaganda bijvoorbeeld, maar wenste slechts iemand bespottelijk te maken. De nadruk kwam te liggen op de vermoedelijke woonplaats Maastricht van die man. Vandaar mijn commentaar dat ik hem via een tweet liet toekomen. Geen reactie. Een jaar eerder had deze Horn me “ontvolgt” afgaande op informatie uit het circuit rond André de Raaij van de site Krapuul.

Slechts deze twee feiten tonen onomstotelijk aan hoe Horn te werk gaat, niet inhoudelijk, maar op grond van verdacht maken, laster en eerroof. Een wij-zij schema hanteert hij, een fascistische methode. Geen weer en wederhoor, die komt hem ongelegen. Zijn activiteiten op Twitter getuigen hier veelvuldig van.

20 september 2020

tien dagen later

Otto is aanwezig op een lezing in Maastricht gehouden door Geerten Waling, historicus. Onderwerp: Plakkaat van Verlatinghe (1581).

Studium GeneraleLive Stream

1 oktober 2020


Uitgelichte foto en affiche: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.