Vermakelijk gek…

Helen Levitt: New York (1940)OF GEVAARLIJK GEK?

Vijf jaar geleden werd deze boodschap rondgestuurd:

 

 

En zo haalt Scaf zijn slachtoffers binnen, voornamelijk vrouwen en liefst door iemand anders af te zeiken:

Alphonse Scaf @filou_extra

@ixxxxx , XX, ik vind je een schat. Ik hoop nog eens een keer te kunnen uitleggen waarom…;-) #kinderen #mijnvrouw

Bovenstaande is pas echt een waarschuwing waard. Voor je het weet staan al je privé gegevens, verzonnen en echte, inclusief een enkele email, online. Heerlijk vindt hij dat. De meeste van de vrouwen die hij stalkt hebben deze eerste tweet ontvangen…..

 Nooit eerder heb ik nagetrokken waarop deze malle, zelfs volkomen dwaze en smerige waarschuwing betrekking had en aan wie ik me gericht had. Toch maar eens opgezocht bij die oude tweets. Het is deze:


 filou_extra Jun 17, 3:49pm

@idaschrijft Ida, ik vind je een schat. Ik hoop nog eens een keer te kunnen uitleggen waarom…;-) #kinderen #mijnvrouw

 


Vanwaar die hashtags? Verder zoeken brengt ondermeer het volgende aan het licht:
 

 

 

 
Nu wordt het me duidelijk, e.e.a. sloeg op het werk van m’n vrouw in een Medisch Kleuterdagverblijf. Werk dat ze 25 jaar met veel inzet en plezier heeft gedaan. Zoals bekend hebben we samen het genoegen mogen smaken Eveline van Donkelaar persoonlijk te leren kennen. Nee, met kinderen kon ze niets, vertelde ze, een half jaartje had ze ook dat werk gedaan en was er snel mee gestopt. Gezien het feit dat deze vrouw niet meer weet of ze liegt kun je daar zelfs een vraagteken bij plaatsen, maar dat is niet relevant. Wel beweert ze hier stellig dat ze “jarenlang met drukke kinderen gewerkt heeft.” Uit het overige wat ze te vertellen heeft blijkt haar volstrekte onkunde en of dat nog niet genoeg is voegt ze er tussen neus en lippen verdachtmakingen aan toe. Juist, deze vrouw is een gevaarlijke gek. U gelooft me niet? Dat is dan jammer, niet zozeer voor u, maar wel voor kinderen die door haar misleidende praatjes niet ingeënt worden tegen de mazelen, om maar een voorbeeld te noemen. Want let wel, deze vrouw is al een tiental jaren op deze manier zo bezig en aan haar praatjes wordt geloof gehecht.

Uit de woorden van Ida maakte ik op dat ze Eveline op waarde wist te schatten, vandaar mijn reactie. Ik laat het hierbij om niet verder in herhaling te vervallen. Ida kan rustig slapen gaan, of zou ze wel geloof hechten aan de idioterie die Eveline over mij verkondigt: “De meeste van de vrouwen die hij stalkt hebben deze eerste tweet ontvangen…..”?

Een bericht drie dagen later doet mij ten zeerste twijfelen. Het IQ en zelfs het EQ worden erbij gesleept in een reactie op iemand. Zullen we mensen die schermen met dergelijke termen maar meteen in de ban doen? Ze zijn niet gewoon dom maar gevaarlijk dom (bezig).
 

 

 

 
Uitgelichte foto: Helen Levitt – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.