Tibaert ondersteunt het establishment

Irving Underhill: Fuller Building (The Flatiron) (c.1905)
Op internet gaat niets verloren, tenminste zolang het niet tot een atoomoorlog komt. Die electro-magnetische puls zal wonderen verrichten, niet alleen zal ons collectief geheugen, dat virtueel in data-centra is opgeslagen, als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar een krachtige voltreffer op de Randstad zal deze onder de zeespiegel doen verdwijnen. Zouden fascistische voormannen als Baudet en Wilders dat wel beseffen? Voorlopig is het echter nog niet zover en krijg ik met een zekere regelmaat een overzicht toegestuurd van spul waar mijn naam in vermeld wordt, vaak stukken van jaren geleden.

Een illustratief voorbeeld van de handel en wandel bij een site die pocht op betrouwbaarheid en betrokkenheid en voorts zegt de antifascistische strijd niet te schuwen komt nu weer boven water. In een paar minuten weet je dat het neersabelen van ongewenst steeds de praktijk was en niet het zoeken naar de inhoudelijke dialoog onderbouwd door zinnige argumentatie met nadere info. Niets van dat al. Iemand schijnt niet te deugen en dat wordt hem ingewreven, daartoe voelt de auteur zich kennelijk moreel verplicht vanuit zijn vermeende gezaghebbende status op het gebied van fascisme. Dat begrip valt hier overigens niet, bij gebrek aan politiek inzicht en vernuft weet ik inmiddels. Je zou de man achteraf zonder met de ogen te knipperen rustig kunnen beschuldigen van fascistische praktijken. Monddood maken, bagataliseren en op de persoon spelen. Niemand is er verder bij gebaat, maar hij haalt z’n gram.

Dergelijke oprispingen, meer zijn het niet, ontaarden vervolgens in dolkomische discussies. De man die al jaren de schaamte voorbij is, lang voordat ik wist wie Riethof werkelijk was, en z’n makker Bommelding Kluftje zijn ook present, en hoe! Zijn Jezus wordt door het atheïstisch slijk gehaald, Jezus die voor zijn zonden aan het kruis genageld werd. Zou Kluftje daarom zo onbezwaard durven lasteren en smaad verspreiden omdat Jezus daarvoor al bij voorbaat geboet heeft? Malraux had overigens ooit een treffende opmerking over mensenoffers, die heb ik mij ter harte genomen. Veel zinvoller dan dat christelijk gezemel, dat steeds in haat uitmondt, ook bij Kluftje.

Bijzonder grappig wordt het als de naam Tibaert valt. Met mijn schrijfels schijn ik het establishment/de regenten te ondersteunen. Wat ik had geschreven valt niet meer te zien. Dit citaat kan het niet zijn:

“Onze maniak wordt ook beschouwd als een profeet. En hoe gaat het vaak met profeten? In eigen land en in den vreemde?
Discipelen zat die zijn woord verkondigen, ook in Duitsland.
Lach niet te snel Sjef!”

Ach ja, de censor van Krapuul heeft uiteraard ook op haar eigen site toegeslagen toen ze “eigenaar en chief-editor” vereend in één persoon werd. Geen goed omen voor een onafhankelijk journalistiek product dat hier wederom zijn bevestiging vindt. Lachwekkend en triest tegelijkertijd. De overige fratsen die uitgehaald worden vallen in een oogopslag te zien. Wat een hopeloos zooitje. Toch ben ik veel materiaal door datzelfde zooitje kwijtgeraakt, dat er nog wel is maar niet meer te zien valt. Een “eco-feministe” en een christen-anarchist” deden mij de das om. Wraak, rancune, onbenulligheid, haat? In Batavenland is zelfs in de 21ste eeuw de geest, waarop Balkenende en Wilders zich beroepen, nog zeer levendig.

Omdat ik wel hecht aan betrouwbaarheid, niet wens te manipuleren hier het stukje uit 2010 op de site Krapuul. Ook vanwege mogelijke juridische implicaties. Zo valt alles te verifiëren al lijkt het op het eerste gezicht nog zo onnozel wat te lezen valt:

Het is de vraag of er naast de al bestaande neonazipartijen nog ruimte voor een wildersistisch ding is bij de oosterburen.. Een filosemitische nazipartij, misschien werkt het juist ook wel goed in Duitsland.

Neonazipartijen… Er was er maar eentje, de NPD. En vervolgens deze voltreffer: “misschien werkt het juist ook wel goed in Duitsland”. Dan denk je meteen, is deze man van alle goede geesten verlaten?
En deze dacht u?

Een nieuwe aanwijzing, dat het niet helemaal klopt in de bovenkamer van het Blonde Fenomeen…

 


Geert blijft lekker liegen – Krapuul

krapuul.nl/blog/18284/geert-blijft-lekker-liegen
Het land waartoe het tot 1866 heeft behoord en dat niet op grond van een of andere … Met wat Tibaert schrijft ondersteunt hij het … Volg ons op Twitter;

 

 


Geert blijft lekker liegen

Jeroen S. van den Heuvel34

Marcel Hulspas kan het zo lekker opschrijven in De Pers, allemaal stoute anti-Geert columpjes 😮 en ze lezen zo lekker weg.

De laatste column gaat over Gekke Geert die denkt dat Merkel bang voor ‘m is of zoiets. Of iets anders raars dat Geert laatst zei waar ik weinig anders mee kon dan mijn schouders ophalen.

Maar geeft Marcel Hulspas een Geert-kruimel, en Marcel Hulspas brandt Geert wel even af:

Gedoger Geert begeeft zich op het pad der buitenlandse politiek. In een interview in Der Spiegel beweert hij dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel ‘bang’ is voor de opkomst in haar land van een partij als de PVV.

Psychologen noemen zoiets ‘projectie’: je eigen emoties aan een ander verwijten. Want als er één persoon bang moet zijn voor zo’n Duitse PVV dan is het natuurlijk Geert zèlf, die daarmee in één klap gereduceerd wordt van Europa’s meest bekende rechtse leider tot weinig meer dan een wormvormig aanhangsel. Niet Angela maar Geert is benauwd voor een Duitse PVV (De Pers).

Meer columns van Hulspas allemaal inlijsten en boven je bed hangen.

 

 

34 gedachten over “Geert blijft lekker liegen”

 1. Psychologen noemen zoiets ‘projectie’: je eigen emoties aan een ander verwijten. Want als er één persoon bang moet zijn voor zo’n Duitse PVV dan is het natuurlijk Geert zèlf, die daarmee in één klap gereduceerd wordt van Europa’s meest bekende rechtse leider tot weinig meer dan een wormvormig aanhangsel. Niet Angela maar Geert is benauwd voor een Duitse PVV .

  Nooit zo kostelijk moeten lachen 😀 😀 😀 😀 😀 😀

   
 2. Het is de vraag of er naast de al bestaande neonazipartijen nog ruimte voor een wildersistisch ding is bij de oosterburen.. Een filosemitische nazipartij, misschien werkt het juist ook wel goed in Duitsland.

   
 3. was het vorige duitse probleem ook niet uit een ernaast liggend land afkomstig ???

   
 4. Nu beschouw ik het als een gelukkige schikking van het lot, dat het mij juist Venlo aan de Maas als geboorteplaats aanwees.. Dit stadje is immers juist gelegen op de grens van die twee Duitsche landen welke vooral volgens ons tot een geheel moeten worden verenigd. Ons Limburg moet weer terug naar het grote Duitsche moederland. Het land waartoe het tot 1866 heeft behoord en dat niet op grond van een of andere economische overweging. Neen, neen : ook zelfs indien de hereeniging geen baten zou afwerpen, ja, zelfs indien de hereeniging nadelig zou zijn, moest zij toch plaatsvinden. Eender bloed behoort thuis in eender rijk.

   
 5. Tibaert Schreef:

  Onze maniak wordt ook beschouwd als een profeet. En hoe gaat het vaak met profeten? In eigen land en in den vreemde?
  Discipelen zat die zijn woord verkondigen, ook in Duitsland.
  Lach niet te snel Sjef!

  Jezus de zoon was ook een narcist en we weten hoe het met hem is afgelopen……..

   
 6. @ Silky Doe eens in het Nederlands praten ipv van een site iets plakken en knippen, krapuul hecht aan echte meningen, als jij knipt en plakt ben je derhalve niet serieus te nemen. Zeg in eigen woorden wat je wil zeggen. En verder zijn er REGELS. Ik verwijs er naar http://www.krapuul.nl/help/regels/

   
 7. @redactie
  “Jezus de zoon was ook een narcist en we weten hoe het met hem is afgelopen……..”
  Dit is kwetsend voor mij, doe eens wissen.
  Maar waarschijnlijk omdat dit Christenen kwetst mag het wel, hè?
  Jezus was zonder zonden en zeker geen narcist. Hij genas mensen, was leraar etc.
  Hij is aan zijn einde gekomen omdat bepaalde regenten hem als bedreiging zagen (ze zien hem nog steeds als bedreiging, trouwens). Zijn kruisiging is het toppunt van wat Hij voor ons over had, namelijk zijn eigen leven.
  Met wat Tibaert schrijft ondersteunt hij het establishment/de regenten.

   
 8. Jantje, een christen hangt Iemand aan die in Zijn nakie met een doornenkroon op aan een kruis genageld is om helemaal niets.
  Die gekruisigde kan niet beledigd worden. Hem een narcist noemen is al nauwelijks een belediging.
  Als je je christen noemt zou je dit eens mogen overwegen.

   
 9. @Jantje & Ger
  In tegenstelling tot de meeste “linkse”sites word hier wel degelijk op rabiaat atheisme gereageerd en zijn daarover vaak ,publiekelijk, harde discussies tussen redactieleden over… Jezus , Mohammed ,de Buddah , Lao Tse ,( Gods vrede op hen al ) kregen allemaal ladingen beledigingen over zich heen zonder zich te verdedigen..

  Ik denk persoonlijk niet dat Jezus(AWS) meer was dan wat bij ons Moslims “Perfecte mens / Insan al Kamil “genoemd word , maar dat geloof ik ook van Mohammed .(SAWS) Een Perfecte mens heeft zijn negativiteit /twijfels/ narcisme bevochten , maar gezien Getsmane en de “waarom heeft u mij verlaten ” van Jezus ,of het ontroostbaar zijn van Mohammed bij de dood van zijn zoontjes .. bleven ze altijd mens …

   
 10. @ Ger doe eens aangifte dan! En neem Jantje ook gelijk mee. Voorlopig blijft Krapuul levend! En mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen ga aangifte doen vanwege krapuul en zie wat er van jullie gehuil over blijft. 😥 😥 😥

   
 11. Ger:

  @ Ger hoe kun jij in die 2 zinnen die ik heb geplaatst zien dat ik minacht? Ik heb je alleen maar een tip gegeven, jij bent de gene die minacht want jij stelt dat krapuul en de redactie met 2 maten meet, krapuul links radicaal is. Onderbouwing aub! En lul niet zo slap, wees een man.

   
 12. GEWIST ivm de REGELS!
  Silky, zolang jij deze onzin blijft posten zul je gewist worden met een uiteindelijke ban. Keira

   
 13. Keira Schreef:

  #5 Weimar, waar moet ik tekenen voor deze hereniging?

  Waar moet ik ook tekenen? 😆 😛 😆

  Overigens leuk dialoog met Silky. 🙂

   
 14. even voor de goeie orde; Admin, waar heeft silky het over dat ie steeds gewist wordt?

   
 15. Diverse reacties in strijd met diverse regels. Als je de exacte reacties wil terugzien stuur dan even mail of pm.

   
 16. # 21 Keira en # 26 Nexus
  Jullie vragen naar de bekende weg. Je kunt terecht bij elke club die Vrijheid, Freedom of Freiheit in z’n naam heeft staan.

   
 17. @jezus. Ik vind, als redactielid van Krapuul, dat het beledigen van christenen even nutteloos en schadelijk is, als het beledigen van moslims, hindoes enzovoort. Als je wilt discussiëren over religie, doe het dan met respect.
  Als je mijn mening over het Christendom wilt weten, dan verwijs ik je naar een andere site dan Krapuul. Het is hier geen religieuze site. Zelfs geen ANTI-religieuze site.
  Eén van de weinige dingen die Justitie in Amsterdam bij het Wilders-proces goed heeft gedaan, was het vermijden van theologische disputen. Het lijkt me geen slecht idee, als Krapuul dat ook zou doen.

   
 18. @17: ‘Jezus , Mohammed ,de Buddah , Lao Tse ,( Gods vrede op hen al ) kregen allemaal ladingen beledigingen over zich heen zonder zich te verdedigen..’

  Dat lijkt me, zonder de tijdmachine van professor Barabas, ook niet echt doenbaar.

   
 19. Waar gaat het hier ook al weer over? Dat volgens Hulspas Geert zich steeds verder projecteert als de Redder des vaderlands, zo niet van de wereld. En dat Hij Vrees zou inboezemen aan farizeïsche machthebbers als Angela Merkel. Een nieuwe aanwijzing, dat het niet helemaal klopt in de bovenkamer van het Blonde Fenomeen… :mrgreen:

   

Reacties zijn gesloten.

 

 

Foto: Irving Underhill – bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.