Tibaert ondersteunt het establishment

Irving Underhill: Fuller Building (The Flatiron) (c.1905)
Op internet gaat niets verloren, tenminste zolang het niet tot een atoomoorlog komt. Die electro-magnetische puls zal wonderen verrichten, niet alleen zal ons collectief geheugen, dat virtueel in data-centra is opgeslagen, als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar een krachtige voltreffer op de Randstad zal deze onder de zeespiegel doen verdwijnen. Zouden fascistische voormannen als Baudet en Wilders dat wel beseffen? Voorlopig is het echter nog niet zover en krijg ik met een zekere regelmaat een overzicht toegestuurd van spul waar mijn naam in vermeld wordt, vaak stukken van jaren geleden.

Een illustratief voorbeeld van de handel en wandel bij een site die pocht op betrouwbaarheid en betrokkenheid en voorts zegt de antifascistische strijd niet te schuwen komt nu weer boven water. In een paar minuten weet je dat het neersabelen van ongewenst steeds de praktijk was en niet het zoeken naar de inhoudelijke dialoog onderbouwd door zinnige argumentatie met nadere info. Niets van dat al. Iemand schijnt niet te deugen en dat wordt hem ingewreven, daartoe voelt de auteur zich kennelijk moreel verplicht vanuit zijn vermeende gezaghebbende status op het gebied van fascisme. Dat begrip valt hier overigens niet, bij gebrek aan politiek inzicht en vernuft weet ik inmiddels. Je zou de man achteraf zonder met de ogen te knipperen rustig kunnen beschuldigen van fascistische praktijken. Monddood maken, bagataliseren en op de persoon spelen. Niemand is er verder bij gebaat, maar hij haalt z’n gram.

Dergelijke oprispingen, meer zijn het niet, ontaarden vervolgens in dolkomische discussies. De man die al jaren de schaamte voorbij is, lang voordat ik wist wie Riethof werkelijk was, en z’n makker Bommelding Kluftje zijn ook present, en hoe! Zijn Jezus wordt door het atheïstisch slijk gehaald, Jezus die voor zijn zonden aan het kruis genageld werd. Zou Kluftje daarom zo onbezwaard durven lasteren en smaad verspreiden omdat Jezus daarvoor al bij voorbaat geboet heeft? Malraux had overigens ooit een treffende opmerking over mensenoffers, die heb ik mij ter harte genomen. Veel zinvoller dan dat christelijk gezemel, dat steeds in haat uitmondt, ook bij Kluftje.

Bijzonder grappig wordt het als de naam Tibaert valt. Met mijn schrijfels schijn ik het establishment/de regenten te ondersteunen. Wat ik had geschreven valt niet meer te zien. Dit citaat kan het niet zijn:

“Onze maniak wordt ook beschouwd als een profeet. En hoe gaat het vaak met profeten? In eigen land en in den vreemde?
Discipelen zat die zijn woord verkondigen, ook in Duitsland.
Lach niet te snel Sjef!”

Ach ja, de censor van Krapuul heeft uiteraard ook op haar eigen site toegeslagen toen ze “eigenaar en chief-editor” vereend in één persoon werd. Geen goed omen voor een onafhankelijk journalistiek product dat hier wederom zijn bevestiging vindt. Lachwekkend en triest tegelijkertijd. De overige fratsen die uitgehaald worden vallen in een oogopslag te zien. Wat een hopeloos zooitje. Toch ben ik veel materiaal door datzelfde zooitje kwijtgeraakt, dat er nog wel is maar niet meer te zien valt. Een “eco-feministe” en een christen-anarchist” deden mij de das om. Wraak, rancune, onbenulligheid, haat? In Batavenland is zelfs in de 21ste eeuw de geest, waarop Balkenende en Wilders zich beroepen, nog zeer levendig.

Omdat ik wel hecht aan betrouwbaarheid, niet wens te manipuleren hier het stukje uit 2010 op de site Krapuul. Ook vanwege mogelijke juridische implicaties. Zo valt alles te verifiëren al lijkt het op het eerste gezicht nog zo onnozel wat te lezen valt:

Het is de vraag of er naast de al bestaande neonazipartijen nog ruimte voor een wildersistisch ding is bij de oosterburen.. Een filosemitische nazipartij, misschien werkt het juist ook wel goed in Duitsland.

Neonazipartijen… Er was er maar eentje, de NPD. En vervolgens deze voltreffer: “misschien werkt het juist ook wel goed in Duitsland”. Dan denk je meteen, is deze man van alle goede geesten verlaten?
En deze dacht u?

Een nieuwe aanwijzing, dat het niet helemaal klopt in de bovenkamer van het Blonde Fenomeen…


Geert blijft lekker liegen – Krapuul

krapuul.nl/blog/18284/geert-blijft-lekker-liegen

Het land waartoe het tot 1866 heeft behoord en dat niet op grond van een of andere … Met wat Tibaert schrijft ondersteunt hij het … Volg ons op Twitter.

 Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.