Even mijn gal spuwen

Helmut Newton: Crocodile Eating Ballerina (1983)
(from the Pina Bausch ballet ‘Keuschheitslegende’)
Ooit las ik bij verontruste burgers en hun leidsmannen, dat doen ze van onze belastingcenten. Het ging over een forum op internet. Hun constatering lijkt me niet juist, het zal wel uit de verenigingskas betaald worden. Dit toont wel aan hoe snel twijfel gezaaid kan worden over de betrouwbaarheid van de Nederlandse media bestaande uit omroepen die massaal in het leven geroepen kunnen worden en mede gefinancierd worden dankzij onze portemonnee. Het is werkelijk van de gekke. Ze durven het zelfs nog publieke omroep te noemen ook.

Het forum waartegen geageerd werd is Joop,nl, van de vroegere VARA. Sedert jaren ben ik door hen op Twitter geblokt ondanks het feit dat ik geregistreerd ben als lid. Merkwaardig. Het viel me weer op doordat een tweep iets vermeldde over Baudet en z’n vriendinnetjes in de trein en daarbij verwees naar die site. Eens rechtstreeks gekeken en jawel, ik kwam er normaal binnen. Al jaren niets meer van ze gelezen en een van m’n laatste reacties betrof een stukje van Bart Schut over Krapuul, oktober 2013. Ook zij riepen in koor, van onze belastingcenten, als ik me nog goed herinner.

Dit crapuul was er debet aan dat enkele weken later voor mij problemen ontstonden met Google, waardoor onder valse voorwendsels mijn weblogs opgeschort werden en voor mij niet meer toegankelijk. Dat was geen half werk, maar een bewuste daad waarvan het voorspel al enkele maanden aan de gang was. Een van de drijvende krachten achter dit spel tot censuur en monddood maken was Eveline van Donkelaar. En zie, ze reageert ook op die vermelde bijdrage van Schut, met als enige intentie om mij in diskrediet te brengen. Opzichtig gebruikt ze daarbij mijn familienaam.

Ze heeft een gezond verstand, beweert ze. Zijn die per definitie fascistisch? Dat mogen we toch niet hopen. Ze graait in ieder geval van alles en nog wat bij elkaar, waarvan ze denkt dat het in haar kraam past. Over zionisme bijvoorbeeld. Haar vertelsels zijn voor een groot deel uit de dikke duim gezogen of geleend van derden, zonder maar ergens de minste notie van te hebben. Werkelijk een geval voor psychologen en vermoedelijk voor de psychiatrie. Van wraak en haat belust is ze en ze sleept anderen in haar intriges mee. Een noodlottige vrouw, een fascist door dik en dun onder links vaandel.

Haar bijdragen aan dat forum geven een indicatie. Haar voorlaatste reactie dateerde alweer een jaartje terug toen ze meende mij op de korrel te moeten nemen: Nanananana Tibetana.

Nu even een vraag aan Dijstelberge. Leg eens al je kaarten op tafel en laat die weblogs van me terugzetten, die door jou interventie wederrechtelijk zijn opgeschort. Dan laat je tenminste zien dat ook een fascist tot inkeer kan komen.


Het gaat om het leven en daarom voor dit leven een taal te vinden…

Pina Bausch und das Tanztheater – Behind The Art

 
Uitgelichte foto: Helmut Newton- bron en info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.