Recht op discrimineren…

Brigitte Bardot
Ja, wie had ooit gedacht dat een kleine korporaal uit Oostenrijk zou willen en kunnen beslissen over leven en dood van miljoenen mensen? Wie had kunnen bedenken dat een geblondeerde kerel uit Venlo de oorlog zou uitroepen tegen meer dan een miljard mensen? Nog heeft hij geen macht, maar miljoenen volgen hem. Ogenschijnlijk door onbeduidende mensen, mensen die geloven, mensen die het niet weten of niets weten (willen). Tot deze laatsten hoort de boodschapper @voorzeespeurder van het volgende bericht. Hoe moeten we zijn pseudo opvatten?
Speurder. En of hij speuren kan. Dat heb ik al in een vroeg stadium op Twitter mogen ervaren, toen hij melding maakte van de naam van een van mijn mentoren, vijftig jaar geleden. Die kon hij slechts te weten zijn gekomen door naarstig speurwerk over mijn persoon. Vanaf dat moment wist ik dat ik met een stiekem beslist niet te vertrouwen individu van doen had. Uiteraard heeft hij die tweet met de betreffende naam verwijderd.

De man heb ik nog nooit kunnen betrappen op een zinnige bijdrage over anarchisme of fascisme. Als zovelen maakt hij wel gretig gebruik van social-media om zijn wisecracks aan de gelovigen in hem te verkondigen. Het voeren van een woordenwisseling moet hem een gruwel zijn, z’n nek uitsteken voor wat of wie ook, laat hij na. De kastanjes uit het vuur halen doen anderen wel met zijn zegen. Wel weet hij, waarschijnlijk door z’n ervaring als jongste bediende bij De Waarheid, heel goed zijn moment en de passende formulering te vinden om te scoren.

Recht op discrimineren, voor het vuurpeloton, verbieden, behoorlijk gedragen, marginaal, belangrijk. Een voor een begrippen en uitspraken van de man, die bijzonder uitblinkt in het uit z’n context halen van voorvallen, iemands woorden verdraaien, daders tot slachtoffers omturnen, dreigen, insinueren, dat vooral. In al z’n uitingen jegens mij heeft hij zich betoond als een door de wol geverfde fascist. En echt, hij demonstreert het steeds weer met een zekere regelmaat. Ook nu, hij verdedigde hun recht op vrouwendiscriminatie, het staat er werkelijk. In “De Vrije”. Is dat een bruin gekleurd blad? Wie zal het zeggen? Hij laat na ons verder te oriënteren.

Dankzij Walter zag ik dit schoons. Walter wordt me dagelijks door Twitter aanbevolen om te volgen. Daar zie ik liever vanaf om hem niet in verlegenheid te brengen, zoals dat meerderen van m’n relaties overkomen is die zowel De Raaij als mij volgden en door mij gevolgd werden.

En zie met welke uitspraak die man zich tooit: “Daß es “so weiter” geht, ist die Katastrophe. – Walter Benjamin.” Een werkelijk affront voor Benjamin en een belediging voor mensen die z’n werk kennen en ermee aan de slag gaan. Wegkijken, een specialiteit van De Raaij, dat kon Benjamin niet.

Ja, het is werkelijk catastrofaal hoe die vent zich jegens mij gedragen heeft. Op de eerste plaats wel voor hemzelf. Waarschijnlijk heeft hij zich nooit eerder zo in het openbaar bloot gegeven en daardoor laten zien wie hij werkelijk is, een benepen, kleinzielige geest, tot en met asociaal. Een ware fascist.
 

update 
Toch plezierig dat we in dit tot geestelijke verwarring voerende tijdsgewricht kunnen terugvallen op profeten die ons een moreel houvast bieden op christelijke grondslag. Die viespeuk ben ik, zonder enige twijfel. Er zijn heel wat lieden die dat kunnen beamen, stuk voor stuk zeer integere mensen. Voor hen is De Raaij een baken van licht. Maar wat wil hij hiermee beweren? Misschien wel dat ik het leven niet waard ben, zoals wel vaker in zijn kring gesuggereerd is? In ieder geval blijft hij zich terdege bewust van het gevaar dat van Tibaert uitgaat. Hij heeft me om die reden geblokkeerd op Twitter, maar leest alles van me zodat hij tijdig z’n signalen kan afgeven. En het moet gezegd, zijn tip om censuur te plegen hielp meteen.

Wordt vervolgd totdat mij eindelijk recht wordt gedaan. Dan mag deze vent op dit weblog komen uitleggen waarom hij zich heeft laten verleiden tot fascistische smeerlapperij.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.