Grondbemesters en ontkiemers

4 juni: de zoektocht naar Conings is in volle gang in het Nationaal Park Hoge Kempen
‘Zodra mensen zeggen: oei, ik reageer niet meer op onzin, want anders krijg ik dezelfde heisa over mij heen als de virologen, dan staan we aan het begin van een heel gevaarlijke periode.’
‘Ik koester echt niet de illusie dat ik hun mening kan veranderen. Maar ik wil hun ook niet het idee geven dat ze er ook maar enigszins in slagen mij te intimideren.’

 

jur kuipers

Zoals bekend heb ik een gruwelijke pest aan fascistische figuren.
Complotdenkers moet ik al evenmin niet.

Natuurlijk zijn er mensen die zich, meest via sociale media – waar ik ook niets van moet hebben – makkelijk laten inpakken omdat ze simpelweg de intellectuele capaciteiten niet bezitten om het te snappen.
Meestal trek ik dan maar mijn schouders op.
Met domheid valt niet te discussiëren.

Viroloog Marc van Ranst heeft het in zijn interview in De Volkskrant gisteren over “grondbemesters en ontkiemers” (onderstaand) – mensen die het lontje aansteken en als het mis gaat de vermoorde onschuld spelen.
Figuren zoals Willem Engel en Thierry Baudet.

Toen afgelopen maart cabaretier Martijn Koning Baudet’s bruine sympathieën, met Baudet aan tafel, in het RTL-programma Jinek aan de kaak stelde bood RTL onmiddellijk na het gebeuren haar excuses aan, … aan Baudet.
Ongelofelijk!
“Grondbemesters en ontkiemers” – zolang je het maar “fatsoenlijk brengt” wordt je geen strobreed in de weg gelegd.
Zo iemand als de Belgische Marc van Ranst zal Jinek dan ook niet aan tafel willen hebben.

“Rambo” Jürgen Conings is dood.
Wachten is op de volgende gek(ken).

 


INTERVIEW
Viroloog Marc van Ranst laat zich niet intimideren: ‘Ik ben volledig vrij om te reageren op onzin’


Uitgelicht: Beeld Belga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.