Hij kan het niet laten…

Dan Weiner: 57th Street, NYC (1950)




Zullen we het eens over juristen hebben? Een man die graag vergelijkingen trekt over personen in heden en verleden zou één adagium beslist dienen te weten, dat onder juristen furore maakte: ‘wat toen recht was kan nu geen onrecht zijn’. Op werkelijk geen ander terrein van de (West-)Duitse samenleving was de continuïteit zo ongebroken als bij justitie. Van de Keizertijd en de Weimarer Republik tot de Bonner Bondsrepubliek.

Een man als Fritz Bauer (Auschwitz proces) was nodig om twintig jaar na de capitulatie van de nazi’s een begin van recht te doen zegevieren.

We zijn nog ver verwijderd van wat een rechtstaat dient te zijn, niet alleen in Duitsland. Kennelijk weet Jo Horn dit soort zaken niet, hij laat het in ieder geval nooit blijken, jurist zijnde. Een schande voor iemand die zegt te weten wat fascisme betekent en naar eigen zeggen erover publiceert. Waar? Waarom krijgen we het nooit te zien?

Vandaag meldt hij, om aan te schurken bij mediaal gezien belangrijke protagonisten:
 

Kom op vertel. Je bent advocaat, dus je weet of bewijzen of je maakt je schuldig aan smaad/laster. Waar verdienen Van Ranst, Koopmans, Van Dissel aan? Over welke vennootschappen en organisaties heb je het? Anders @vanranstmarc c.s. strafklacht en civiele procedure! 

Iemand beschuldigingen van corruptie zonder bewijs is laster en strafbaar. Dus kom met concrete bewijzen in de zin van artikel 27 Wetboek van Strafvordering of ik adviseer @vpro en @D66 en wellicht ook Sigrid Kaag een strafklacht in dienen en in civiele zaak schadevergoeding.

 
 
U leest het, Horn is op de hoogte van alle ins and outs. Wat een genie, wat een heldere geest, waarlijk hij kan over alles en iedereen oordelen. Dachten Hitler, Berlusconi, Poetin, Trump, Reagan of hoe al die democratisch verkozen leiders mogen heten ook. Fascisten? 
 




Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.