Maak van je hart geen moordkuil

Oil on Paper
Photograph by Gianluca Galtrucco from the photobook ‘For Your Consideration’ (Hatje Cantz, 2017)


 

 

LEO LEWIN EN SHELL…

 

Ruben Oppenheimer

Leo Lewin
@leolewin
Misschien, héél misschien … vertrekt #Shell wel uit Nederland omdat het hier te lande slechts op haat getrakteerd wordt.
5:44 p.m. · 15 nov. 2021

 
 

Shell heeft meer dan 100 jaar heel veel bijgedragen aan de Nederlandse samenleving.
 
Welvaart, kennis, belangrijke bijdragen aan de samenleving. Dat heeft Shell gezaaid.
 
Aan Shell hadden we heel veel.
 
Ze hebben duidelijk zakelijke redenen. Maar de ervaring niet gewaardeerd te worden en eigenlijk niet meer welkom te zijn zal de beslissing makkelijker gemaakt hebben.
 
Kritiek en haat hebben weinig met elkaar te maken.
 
Shell verhuist naar Londen om duidelijke zakelijke redenen. Maar de ervaring niet gewaardeerd te worden en eigenlijk niet meer welkom te zijn zal de beslissing makkelijker gemaakt hebben.
 
De gaswinning in Groningen heeft plaatsgehad in opdracht van de Nederlandse overheid. Nederland, burgers en overheid, heeft er vele malen meer aan verdiend dan Shell en Exxon.
 
De Nederlandse regering kan niets doen, helemaal niets, om dit besluit van Shell ongedaan te maken. Ze zijn niet gek, daar in Den Haag en Londen.
 
De enige die storm oogst is Nederland.
 
Dat bedoel ik dus. #haat
 
Niet plat financiële overwegingen, maar wel zakelijke overwegingen. Puur financieel worden ondernemingen niet geraakt door dividendbelasting.

 

De vlag van haat wappert kalm boven de entrée van de hoofdzetel van Shell in Den HaagUitgelichte foto: © Gianluca Galtrucco via: The Atlas of Places – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.