Welkom op mijn weblog…

Er valt veel te verhalen, jammer genoeg gebeurt dat veel te weinig en daardoor gaat er ook veel weer verloren. Dat merk je pas goed bij het ouder worden.

Speciale aandacht ga ik in de toekomst geven aan mijn geboortestreek, Maastricht e.o. De betreffende foto’s op dit weblog hangen nu nog teveel in de lucht. Mocht u lezer van dit blog aanvullende informatie hebben of speciaal materiaal over een bepaalde gebeurtenis of plek geef ze me door. Hoe meer hoe liever. Het liefst over zaken vanaf het begin vorige eeuw tot in de zestiger jaren. Er zijn nogal wat lacunes om aan te vullen over die periode.

Verder laat dit blog de dagelijkse praktijk zien van wat er zoal mogelijk is aan minne praktijken. In de oudere berichten treft u veel materiaal aan over het NRC forum, in de recentere hoofdzakelijk over Twitter.

Schermafbeelding 2013-11-28 om 05.55.16
Otto Dix, Bodensee, Landschaft mit Hahn, 1954.

Materiaal van allerlei aard valt terug te vinden op  Diigo onder Tibaert, Scribd, Tumblr en Pinterest. Tot slot is er nog het kanaal Tibaert op YouTube (documentaires en muziek). Op mijn weblog bij Le Monde treft u materiaal van derden aan.

Schermafdruk 2015-05-03 05.23.17

Nog een kleine gebruiksaanwijzing voor Tweeps. Dit weblog is definitief in gebruik genomen na het verdwijnen van mijn Google blogspots door toedoen van Ina Dijstelberge en haar hulpjes van de site Krapuul. De meeste berichten waren nog voorhanden, alleen die uit de periode vanaf februari tot december 2013 ontbraken nagenoeg geheel. Wel het materiaal waarop die berichten zich baseerden is er nog en dat valt te zien onder “SCREENSHOTS“. Hyperlinks in dat materiaal, maar ook in de twitterberichten op dit weblog, blijken vaak niet meer te werken. De reden is dus censuur gelegitimeerd door Google. Onder de categorie reconstructie heb ik enkele van die verloren thema’s weer ingevoegd. Er volgen meer. Zie verder mijn dagboek: filou-maastricht.

Ter afsluiting en als introductie op dit weblog nog een lied waarin de liefde bezongen wordt, een Portugees.

 

maastricht – teksten en foto’s

 


12 gedachten over “Welkom op mijn weblog…

    1. Harry, de reden waarom ik erop wees kun je terugvinden op dit blog. We leven in een tijd waarin reproductie alom is en het tot voordeel van allen kan zijn. Vanzelfsprekend moet dan na te trekken zijn van wie de uitspraak of ander materiaal stamt. Anders glijd je snel af tot misbruik, waarvan de beruchte hoax er eentje is. Daartegenover staat, in mijn ogen, een nog groter misbruik, je terecht of onterecht beroepen op copyright. Het blijkt in de digitale wereld het optimale middel om censuur te plegen met als gevolg dat ongewenste boodschappen niet meer verspreid kunnen worden en de boodschapper het zwijgen wordt opgelegd. Een ontwikkeling die we bij de “sociale media” in optima forma kunnen zien. Het einde van het liedje, we hebben geen dictatuur meer nodig, enkele giganten (lees Facebook en Google) bepalen voor ons wat we te zien en te horen krijgen.

      Au revoir!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.