Leugens en bedrog…

Luis Buñuel: Un chien andalou


Toegevoegd juli 2017 en terug gedateerdLeugen, een onware mededeling met het doel om te misleiden, aldus mijn woordenboek. In het dagelijks taalgebruik spreken we van opzettelijk liegen. Ook al worden ze gelogenstraft leugenaars en bedriegers komen zelden of nooit terug op de door hun verkondigde onwaarheden, zeker als het strafbare zaken betreft. 


 


Boeiender nog is de vraag door wie en waarom wordt geloof gehecht aan kennelijke leugenpraat? Wie gaan ermee aan de haal en voegen er zelfs eigen leugens aan toe? Twee van die laakbare figuren zijn hier samen aan de praat, Wouters en Riethof. Hun is kennelijk niets te dol. Nogmaals, de reden, waarom doen die mensen dat? Praktisch elke uitspraak die ze jegens Tibaert doen is gelogen. Zeer kras. 

Voor mij is de conclusie duidelijk. Ze hebben lak aan de waarheid, ze wensen mensen te besmeuren die niet in hun straatje passen en niet hun gore spelletjes wensen mee te spelen. Het zijn praktijken die we o zo goed kennen uit het verleden, toen het er werkelijk op aan kwam je rug recht te houden, geen verraad te plegen en propaganda door te prikken. Personen die dat zelfs nalaten in de huidige omstandigheden en geen enkele burgermoed kunnen opbrengen deugen in mijn ogen niet en zijn rijp voor fascisme.


ps
Let er ook eens op wie Riethof blokt op Twitter. Waarom dacht u? De waarheid kwam te dichtbij. Ook dat trachten fascisten koste wat het kost steeds te voorkomen. Uitgelicht: Luis Buñuel – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.