Der Tod der Minjotta

Fritz Henle (1943)
Vele hoorspelen heb ik opgenomen van de Duitse radio. Een groot deel is nu gedigitaliseerd en kan ik via dit weblog laten horen.

Een hoorspel uit de zeventiger jaren bijt het spits af, een productie van de WDR. De registratie stamt van een uitzending via de BRT uit 1977 van de originele Duitse versie. Als ik weer wat meer tijd heb, zo na de jaarwisseling, ga ik wat meer gegevens toevoegen bij de opnames die ik op internet plaats. Nu is het een beetje haastwerk. Excuus.Als een van de commentaarstemmen in het hoorspel hoort u Brigitte Granzow, vertaalster van Hannah Arendts “Der Bericht von der Banalität des Bösen”. Ze was een markante persoonlijkheid bij de WDR. Google maar eens op haar naam, er valt nog het een en ander van haar te lezen, over Elias Canetti bijvoorbeeld.

Uitgelichte foto: Fritz Henle

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.