Dodelijk amusement…

Max Dupain: Meat Queue (1946)Jur Kuipers


Regenwouden verdwijnen in schrikbarend tempo, het Amazonegebied door stuwdammen naar de knoppen, koraalriffen sterven af, westerse economie dat drijft op wapenhandel, meer mensen op de vlucht voor oorlog dan ooit, kleptocraten – gekozen door gepeupel dat er niks van snapt – misbruiken de democratie voor eigen gewin, 8 individuen die gezamenlijk evenveel welvaart hebben als de helft van de wereldbevolking, zich zoet laten houden met een god die niet bestaat, persoonlijk welzijn koppelen aan materiële welvaart (“economische groei”, meer, meer, meer, maar nooit genoeg), het internet van bron van informatie tot verdienmodel van data-makelaars en instrument van regeringen om de privacy van de burger in te perken, blank nationalisme – ook wel populisme genoemd – want geen rotte appels in ons mandje, meer dan 90% van de biomassa van gewervelde dieren op het land tussen de polen bestaande uit mensen, huisdieren (honden, katten, paarden, kanariepietjes, etc.) en vee (koeien, varkens, schapen, geiten, kippen – inmiddels de meest voorkomende vogel op de planeet), het grootste deel van de opbrengst van de intensieve landbouw is om al dat vee te voeden (slechts een klein deel voor het voeden van mensen), Canada met z’n teerzanden, opwarming van de planeet door uitstoot broeikasgassen, neushoorns die het loodje leggen dankzij bijgeloof zijn zelfs in dierentuinen niet meer veilig, zo langzamerhand minder leeuwen op het hele continent Afrika dan er mensen wonen in mijn woonplaats, olifanten uitgemoord – want ivoor, de meeste primaten – onze naaste familie – als het zo doorgaat voor het einde van deze eeuw grotendeels uitgestorven…

 
…maar WAAR MAKEN WIJ NEDERLANDERS ONS DRUK OM?!


Ruim 4 miljoen kijkers songfestival


Feestje moet kunnen nietwaar?

Hoe houdt je het plebs tevreden?
Romeinse keizers wisten het al…:

BROOD & SPELEN.

Doorgeschoten apen.
Dansen op de vulkaan.

Ben misantroop.
Let even niet op mij.

Moet ook kunnen.

 


Rome went from a democratic republic to a dictatorship via thirty years of civil war.
In electing Trump, Americans have missed out the civil war and gone straight to electing the debauched dictator Emperor Nero

(Michael Sherif in reactie op een artikel in The Guardian betreffende het ontslag van FBI-directeur James Comey op 9 mei 2017)

 Uitgelichte foto: Max Dupain – bron
Ingevoegde afbeelding: © Adam Simpson/Washington Post; Foto: © ANP

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.