„Nie wieder Faschismus – Nie wieder Krieg!“

Solidariteit zonder grenzenHANNIE SCHAFT CONGRES

 

Zaterdag 18 mei 2019 – Nijmegen

programmaVreemd is het me te moede. Plots valt uit alle hoeken en gaten te vernemen dat de antifascistische strijd moet aangebonden worden. Iemand gaat zelfs al jaren onder die noemer voorop en beweert dat hij zijn leven ervoor in de waagschaal stelt. Islam is fascisme roept die man. De moslims willen ons land stelen. Velen volgen hem en hij heeft steun gekregen van iemand die zegt niet te weten wat fascisme betekent, zover reikte zijn studie niet. Desondanks voert hij diezelfde strijd compleet met oproepen tot het sluiten van grenzen. De EU schetsen beiden als een grote bedreiging voor onze vrijheid.

Het blijft merkwaardig dat na de WO II op bijna dezelfde voet werd doorgegaan als voor en tijdens de oorlog, politiek, sociaal, economisch en zelfs cultureel. Weer werden volkeren voor een karretje gespannen en heette het dat onze vrijheid verdedigd moest worden. Een van de eerste acties op dit terrein was een koloniale oorlog in wat toen nog Indië heette. Juist ja, daar werd kennelijk onze vrijheid verdedigd. Tegen de daar wonende moslims?

En public mag je geen melding maken van de siamese tweeling kapitalisme en fascisme. Nee, als je je daar wilt uiten over fascisme dan moet je je beperken tot de wandaden van de nazi’s. Het is de hoogste tijd dat massaal kennis wordt genomen van de verwevenheid tussen politiek en economie. Wordt daar over gezwegen dan kunnen we er gif op innemen dat hetgeen nu plaats vindt zal eindigen in een nachtmerrie.

Op internet kwam ik het een en ander tegen over Antifa. Mij lijkt dat het geen kwaad kan er kennis van te nemen en mogelijk naar dat congres in Nijmegen te gaan. Zonder auto. Over het alledaagse en gewelddadige fascisme neem ik een blogbericht over van Tumblr.

 

Antifa International

The worldwide fight against fascism and racism.

 


anonym fragte:
you antifa guys are actually more hateful and violent than any neo nazi group in the 21st century. its fucking disgusting and you should be branded as terrorists just as much as the KKK

 

 


We’d normally just block you, Anon, but we’re going to use your message as a reminder of where the violence is coming from in 2017.  Off the top of our heads, here’s what the year has looked like so far:

 


2017

In case you have trouble counting, Anon, that’s three four five six seven eightnine ten eleven twelve fourteen fifteen sixteen seventeen eighteen nineteentwenty twenty-one shootings, three four five six seven eight nine ten eleventwelve thirteen fourteen fifteen arsons, two three four seven eight nine teneleven twelve thirteen fourteen fifteen sixteen stabbings, two three four five sixseven eight nine ten eleven twelve thirteen fourteen fifteen sixteen seventeen mob beatings, over 40 41 bomb threats, one failed bombing, a thwarted train derailment, a foiled political assassination, an acid attack, a hanging, and several other miscellaneous assaults by bigots, Islamophobes, nazis and racists so far this year.

Eight Nine Eleven Twelve Fourteen Fifteen Sixteen Seventeen EighteenNineteen Twenty twenty-one twenty-two twenty-three twenty-four twenty-fivetwenty-six Twenty-seven Twenty-Eight Thirty Thirty-one Thirty-two Thirty-threeThirty-four Thirty-five Thirty-eight Thirty-nine Forty Forty-one Forty-two Forty-four Forty-five Forty-eight people are dead because of these bigoted attacks and fifteen twenty-one twenty-two twenty-three twenty-five thirty-five thirty-seven thirty-nine fifty-eight fifty-nine sixty sixty-one sixty-three sixty-four sixty-five sixty-six sixty-seven sixty-eight sixty-nine seventy-one seventy-two seventy-four seventy-six eighty eighty-one were seriously injured.

But it’s anti-fascists that people should be worried about, right?

“you should be branded as terrorists just as much as the KKK“

Really, now?  Anti-fascists are as much terrorists as the KKK, a terrorist organization which murdered over 3000 people in lynchings, arsons, bombings, etc. over its 150-year history, are we?

Maybe it’s time you learned about the logical fallacy of false equivalence, Anon!


Affiche: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.