Tot in de dood

Contes de la nuit…
“Il y a des amours qui ne te décevront jamais…
Parce qu’ils n’ont rien promis …
Mais te donneront tout …”
André Gide

De man aan wie ik veel inzicht te danken heb over fascisme is niet meer, ontdek ik vandaag. De man, die de politie opriep preventief moslims af te schieten, z’n mond vol had over ratten en onkruid die verdelgd moesten worden. Zijn aanhang is er niet minder om. Zijn tweets en weblog vallen nog te lezen. Z’n aanhang kan en zal zich eraan laven.

Over de doden niets dan goed? Ja, dat zou men wel willen. Zeker mensen die de denkwijze van Adolf Hitler tot de hunne hebben gemaakt als Wilders en deze man:

Soms raak ik gefascineerd door de redeneer-wijze van Correcte Linkschmenschen…
Ze hebben ALLEMAAL dezelfde methodiek: feiten altijd opdelen in subfeiten, waardoor alles anders wordt, én consequent oorzaak en gevolg omdraaien:
Als je veel boosheid toont over het gedrag van bepaalde mensen, stel (radicale) #moslims, dan kijkt men niet naar dat gedrag, maar OMDAT JIJ er boos over bent, ligt alles aan JOU en ben je die “racist”.

Lees Mein Kampf maar. Daarin legt Hitler omstandig uit hoe hij zich te weer stelde tegen dialectisch denken, zeer verbreid in de joodse cultuur. Deze man, “lid van het FvD”, heeft jarenlang zoveel racistisch, seksistisch en fascistisch vuil verspreid tot grote schade van de samenleving, dat je op zijn minst zijn daden en uitspraken als menetekel moet blijven zien voor een zich steeds verder uitdijend fascisme.

Kun je over iemand zeggen: “hij ruste in vrede” die het verspreiden van haat, afgunst en oproepen tot geweld als doel had gesteld om een fascistisch heilstaat te bevorderen? Ik dacht van niet.


Janacek
Quatuor à cordes – 1 (finale)
Quatuor Belcea (Alpha)

Uitgelichte foto: bron
Muziek: Diapason – 2019-05

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.