Allemaal uitgevonden

Peter Rajkai: Torre de Belém – Lissabon
Samendenken, is dat mogelijk? We pochen erop dat we in een democratische samenleving leven, maar wat is onze bijdrage aan maatschappelijke, culturele, economische en politieke processen? En onze invloed? Willen we wel meedenken, of laten we het aan anderen over? Blijven we object van de geschiedenis?

Onder de leuze “Onze toekomst herdenken” is het filosofiehuis Het Zoekend Hert te Antwerpen met een serie lezingen gestart. De reeks werd op een verrassende wijze geopend door Barbara Claes en ze wordt ingeleid door de filosofe Tinneke Beeckman.

Zonder taal geen mensheid. 2000 woorden voor de geschiedenis.Het project valt in zijn geheel te beluisteren via de site van Het Zoekend Hert:
SAMEN ONZE TOEKOMST HERDENKEN?


Uitgelichte foto: © Peter Rajkai – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.