Zonder scrupules

Filosemitisme…“WHY REAL AMERICANS SHOULD BE ANGRY…”

 
En niet alleen “echte” Amerikanen.

Wel beschouwd toont bovenstaande fotomontage de uitwisselbaarheid van personen binnen ons maatschappelijk systeem aan. Voorwaarde om in dit systeem te komen bovendrijven, door aanpassing, hielenlikkerij, elleboogwerk en wat dies meer zij, is het volledig onderschrijven van de waarden waarop dit systeem gebaseerd zegt te zijn, democratie, vrijheid, mensenrechten, en het essentiële belang waar het feitelijk om draait te verdedigen: het vergaren van geld en goed. Aan slagen of mislukken op het gebied van bezitsvorming wordt de waarde van een persoon gerelateerd, het is deze waarde die boven elke andere uitsteekt. Ze is het wezenlijke en alles bepalende element voor de maatschappelijke verhoudingen.

Om grove en verfijnde voorselecties mogelijk te maken tot het bereiken van het uiteindelijke doel, rijkdom en macht zoals bekend, zijn allerlei filters in het systeem ingebouwd, onder het gangbare motto van christelijke signatuur: “Velen zijn geroepen, doch weinigen uitverkoren.” De filters zijn door een zich superieur wanende minderheid zo afgesteld dat de uitkomst beantwoord aan het nagestreefde doel. Aldus wordt, in hun terminologie geformuleerd, menselijk afval geproduceerd, de bij voorbaat kansarmen, het zit in hun genen, nietwaar? Huisvesting, scholing, ongelijke waardering en honorering voor arbeid, de pret- en verdommingscultuur, bij uitstek terreinen waar die filterwerking min of meer optimaal functioneert. Zo worden de voorwaarden geschapen voor het in stand houden van ons maatschappelijk systeem of stelsel, waarin het streven naar bezit het hoogste doel is. Het niet bereiken van dit doel is eigen schuld, het niet bezitten van de benodigde kwalificaties, welke dat ook zijn.

City Income Donuts – USA 2006

 
Schermafdruk 2019-03-08 20.45.03Uitgelichte montage, bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.