Zonder scrupules

· ideologie, politiek
Auteurs

“Why real Americans should be angry…”En niet alleen “echte” Amerikanen. Een paar video’s ook om het geheugen op te frissen…
“Why we fight…”

Wel beschouwd toont bovenstaande fotomontage de uitwisselbaarheid van personen binnen ons maatschappelijk systeem aan. Voorwaarde om in dit systeem te komen bovendrijven, door aanpassing, hielenlikkerij, elleboogwerk en wat dies meer zij, is het volledig onderschrijven van de waarden waarop dit systeem gebaseerd zegt te zijn, democratie, vrijheid, mensenrechten, en het essentiële belang waar het feitelijk om draait te verdedigen: het vergaren van geld en goed. Aan slagen of mislukken op het gebied van bezitsvorming wordt de waarde van een persoon gerelateerd, het is deze waarde die boven elke andere uitsteekt. Ze is het wezenlijke en alles bepalende element voor de maatschappelijke verhoudingen.

Om grove en verfijnde voorselecties mogelijk te maken tot het bereiken van het uiteindelijke doel, rijkdom en macht zoals bekend, zijn allerlei filters in het systeem ingebouwd, onder het welbekende motto van christelijke signatuur: “Velen zijn geroepen, doch weinigen uitverkoren.” De filters zijn door een zich superieur wanende minderheid zo afgesteld dat de uitkomst beantwoord aan het nagestreefde doel. Aldus wordt, in hun terminologie geformuleerd, menselijk afval geproduceerd, de bij voorbaat kansarmen, het zit in hun genen, nietwaar? Huisvesting, scholing, ongelijke waardering en honorering voor arbeid, de pret- en verdommingscultuur, bij uitstek terreinen waar die filterwerking min of meer optimaal functioneert. Zo worden de voorwaarden geschapen voor het in stand houden van ons maatschappelijk systeem of stelsel, waarin het streven naar bezit het hoogste doel is. Het niet bereiken van dit doel is eigen schuld, niet in het bezit van de benodigde kwalificaties, welke dat ook zijn.
link:
City Income Donuts – USA 2006


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: