De kracht van de eenvoud

· feminisme, ideologie, internet
Authors
Constantin Alajajov, SATURDAY EVENING POST (cover: February 1949)

bron
Echt mensen, we moeten terug naar de eenvoud. Welke eenvoud? Uiteraard die uit de tijd toen alles nog overzichtelijk was. De baas verschafte werk en de arbeider kreeg ervoor betaald in onderling vrij overleg. Ieder zorgde voor zijn of haar verzekering voor ziekte of de oude dag. De baas via zijn kapitaal, de armen via hun kindertal. De staat zorgde voor orde, tucht en veiligheid. En dat was goed zo en iedereen wist zijn plaats.

Ziehier in het kort het denken van Ayn Rand uit het land van de onbegrensde mogelijkheden, dat gelukkig nu ook via de PVV beweging die verspreiding in Nederland en Europa krijgt dat ze verdiend. Ze was er al langer, maar door de onverdiende luxe van de verzorgingsstaat verdrongen. In feite een oude Bijbelse wijsheid, wie niet werkt zal niet eten, die dankzij onze Protestantse mannenbroeders tot centrale maatschappelijke deugd was geworden. We hebben er onze kapitalistische verworvenheden aan te danken, onze vrijheid, waar andere, niet-westerse volkeren ons zo om benijden. Christelijk als we zijn hebben we niet alleen onze boodschap uitgedragen, maar ook deze volkeren geholpen, al eeuwenlang zelfs, via kolonisatie, nu vrije markt geheten, en de niet te onderschatten militaire hulp, ze bij hun te vestigen. Onze cultuur is waarlijk superieur gebleken. Wie daaraan af wil doen is een barbaar, die niet in ons midden thuishoort, die niet waard is te leven.


Dagelijks worden we gelukkig herinnerd aan de zegeningen van onze vrije maatschappij, niet alleen via de reclame, ook door de dragers van deze, onze cultuur via boodschappen verpakt in allerhande weblogs en via Twitter.


Deze vrijheidsstrijders zijn onvermoeibaar, dat bleek me gisteren weer. Bedoeld als waarschuwing viel te lezen:


_ is die chicken tonight weer aan het rellen?


U begrijpt, de taal van onze Leitkultur is Engels. Was ik aan het rellen? Eerst maar eens gekeken welke gezaghebbende stem hier aan het woord was. Verwijzingen naar eigen persoon, afkomst, opleiding, beroep, sociale achtergronden, ontbraken volledig. Te lezen viel:

Bio    Politiek, Vakantie, Muziek,Songfestival, Film, Winkelen, Sport (kijken op de tv;)) Fietsen, Koken. Tegen de ondemocratische EU in huidige vorm.


Een vrouw, dat wel. En ze had een blog. Behalve een reeks You Tube video’s m.b.t. het Songfestival viel er nog er nog iets over Zweden te lezen:


U ziet het, een geïnformeerd iemand, die weet waar ze over spreekt. Een hele geruststelling. Geheel in de geest van Wilders en Bosma. Nee, wat haar betreft zullen we niet buigen voor welk gevaar ook, of het nu rood, geel of groen is.  Of de staat. Volg haar. U gelooft me niet, nou dan deze screenshots maar, volgend op de tweet aan mijn adres…

Heb ik teveel gezegd? Nee toch. Stemadvies van Marina zonder twijfel PVV. Een grote en fijne toekomst ligt voor u in het verschiet. Fijne Paasdagen nog…Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: