De kracht van de eenvoud

Constantin Alajajov (1949)
Echt mensen, we moeten terug naar de eenvoud. Welke eenvoud? Uiteraard die uit de tijd toen alles nog overzichtelijk was. De baas verschafte werk en de arbeider kreeg ervoor betaald in onderling vrij overleg. Ieder zorgde voor zijn of haar verzekering voor ziekte of de oude dag. De baas via zijn kapitaal, de armen via hun kindertal. De staat zorgde voor orde, tucht en veiligheid. En dat was goed zo en iedereen wist zijn plaats.

Ziehier in het kort het denken van Ayn Rand uit het land van de onbegrensde mogelijkheden. Via de PVV beweging krijgt het de verspreiding in Nederland en Europa die het verdiend. De natuurlijke orde, door de onverdiende luxe van de verzorgingsstaat verdrongen, dient hersteld te worden volgens de aloude Bijbelse wijsheid, wie niet werkt zal niet eten. Dankzij onze Protestantse mannenbroeders is ze tot centrale maatschappelijke deugd verheven. We hebben er onze kapitalistische verworvenheden aan te danken, onze vrijheid, waar andere, niet-westerse volkeren ons zo om benijden. Christelijk als we zijn hebben we niet alleen die boodschap uitgedragen, maar ook deze volkeren geholpen, al eeuwenlang zelfs, via kolonisatie, nu vrije markt geheten, en de niet te onderschatten militaire hulp, om deze deugd bij hun te vestigen. Onze cultuur is waarlijk superieur gebleken. Wie daaraan af wil doen is een barbaar, die niet in ons midden thuishoort, die niet waard is te leven. Ayn Rand drukt onze neus op wat genoemd mag worden de kern van onze beschaving.


Dagelijks worden we gelukkig herinnerd aan de zegeningen van onze vrije maatschappij, niet alleen via de reclame, ook door de dragers van deze, onze cultuur via boodschappen verpakt in allerhande weblogs en via Twitter.


Deze vrijheidsstrijders zijn onvermoeibaar, dat bleek me gisteren weer. Bedoeld als waarschuwing viel te lezen:_ is die chicken tonight weer aan het rellen?

 


U begrijpt, de taal van onze Leitkultur is Engels. Was ik aan het rellen? Eerst maar eens gekeken welke gezaghebbende stem hier aan het woord was. Verwijzingen naar eigen persoon, afkomst, opleiding, beroep, sociale achtergronden, ontbraken volledig. Te lezen viel:


Bio    Politiek, Vakantie, Muziek,Songfestival, Film, Winkelen, Sport (kijken op de tv;)) Fietsen, Koken. Tegen de ondemocratische EU in huidige vorm.

 


Een vrouw, dat wel. En ze had een blog. Behalve een reeks You Tube video’s m.b.t. het Songfestival viel er nog er nog iets over Zweden te lezen: “Als Zweden zo blij is dat wij de Euro hebben, waarom wil die socialistische heilstaat hem dan zelf niet? Niet Euro landen varen prima zonder dat gedrocht. Zweden kletst dus uit de nek!”

U ziet het, een geïnformeerd iemand, die weet waar ze over spreekt. Een hele geruststelling. Geheel in de geest van Wilders en Bosma. Nee, wat haar betreft zullen we niet buigen voor welk gevaar ook, of het nu rood, geel of groen is.  Of de staat. Volg haar. U gelooft me niet, nou dan deze screenshots maar, volgend op de tweet aan mijn adres…

Heb ik teveel gezegd? Nee toch. Stemadvies van Marina zonder twijfel PVV. Een grote en fijne toekomst ligt voor u in het verschiet. Fijne Paasdagen nog…


Uitgelichte afbeelding: Constantin Alajajov – SATURDAY EVENING POST – cover: February 1949 – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.