Paniek

Ne travaillez jamais
Een zegen, iets zinnigs lezen. Vandaag arriveerde weer een nieuw nummer van Lettre INTERNATIONAL. Het eerste artikel dat mijn aandacht trok was “Identitätspanik” van de Tsjechische filosoof Václav Bĕlohradský. Om u te doen delen en mogelijk aan te moedigen eens kennis te maken met dit Europees cultuurtijdschrift geef ik een deel van het artikel hier weer.“Die Nachtricht vom Massenselbstmord…
 
Humanressourcen

 Ein Beispiel für eine solche Manipulation mit dem Unglücksbewußtsein der Humanresourcen ist die abschreckende terroristische Ausnutzung der rhetorischen Figur der “Staatsverschuldung” in der derzeitigen EU: Der Staat verschuldet sich, weil die Humanresourcen aufgebauschte Bedürfnisse haben, das Kapital kann sich das nicht erlauben; jede Humanressource hat sich selbst auf eigene Kosten zu optimieren, um einsetzbar zu bleiben. Andernfalls landet sie auf dem Müll der
unbrauchbaren Humanressourcen.”


 

Kijk, dat is wat ik nu zo graag zou willen, lees, interpreteer, discussieer. En wat zie je voortdurend op internet? Boude, stompzinnige beweringen waarvan je op een mijl afstand hoort dat de spreker niet weet waar hij het over heeft. Zo schiet het niet op. Ik merkte het dezer dagen weer in het klein toen ik sarcastisch reageerde op een bijna ongeluk waarbij een auto betrokken was. Je merkt meteen dat degene aan wie je je richt niet meekrijgt waar je het over hebt vanwege zijn enge blikveld. Om je dan maar steeds aan te passen aan een discours  van de halfwetenden heb ik niet altijd zin. Echt niet omdat ik denk het beter te weten, maar omdat de liefde niet steeds van een kant kan komen.

Vele malen erger zijn de lieden die denken de wijsheid in pacht te hebben en colporteren met een (gewenst) maatschappijbeeld waarvan je alleen maar kunt gruwen. Daar komt nog de nodige arrogantie om de hoek bij kijken ook. Zelfkritiek is die lieden vreemd. Eentje zag ik vannacht langskomen, vandaar dit stukje, Victor vd Sterren. Die man vereend werkelijk alles in zich wat een intellectueel vreemd dient te zijn. Dit is wat ik zag: screenshot.

Als je dat “Egypte” artikel van die man leest lopen de koude rillingen je over de rug. Een bij elkaar geschraapt “historisch” verhaal om aan te tonen hoe verwoestend de Islam wel niet is. De sukkel beseft zelfs niet dat we mogelijk in de donkere Middeleeuwen waren blijven steken zonder diezelfde Islam. Toch blaat die man dag in dag uit zijn boodschappen over ons uit als zijnde een groot bewonderaar en kenner van een zeer specifiek onderdeel van de Angelsaksische cultuur, volgens eigen zeggen.

Ga je met zo iemand in discussie? Al zou je willen, hij verbiedt het je. Ze simpel zitten die mensen in elkaar. En wat een arrogantie. Of is dat een schild omdat mensen als Victor vd Sterren snel in paniek raken bij tegenspraak?

Het bovenstaand plaatje zal hij om meerdere redenen niet begrijpen of verkeerd interpreteren. Toch laat ik het daar voorlopig verder bij.


Uitgelicht: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.