Ik zeg het voor de laatste keer…

Frans Masereel: Port de Boulogne (1927)


Toegevoegd februari 2020 en terug gedateerdMeester en knecht, met die dichotomie worden we vanaf onze geboorte grootgebracht. Velen blijven er levenslang in steken en verklaren het zelfs tot een goddelijk gebod van klasse en stand. De autoritaire persoonlijkheid weet dat het mechanisme van bevelen, tot de orde roepen en straffen zijn uitwerking nooit mist, de onderworpenen schikken zich in hun lot als brood en spelen maar voorhanden zijn. Is dat de reden waarom steeds over natuurlijk leiderschap, charisma en uitstraling gesproken wordt. De adoratie voor de leider, ze lijkt van alle tijden en gezindten.En steeds weer de vraag, waarom konden soldaten, arbeiders, slaven en knechten tot een bepaald stadium gebracht worden om zaken uit te voeren die niet in hun belang waren, wel al op de eerste plaats omdat hun leven ermee gemoeid was? Nu heten de onderdanen vrij te zijn, ze consumeren en hoeven, mogen zelfs niets meer produceren dat hen en de gemeenschap ten goede komt. Dat wordt afgestraft door normen en wetten, opgesteld in het belang van de heersende orde, nu het waardevrije kapitalisme en haar hoedster, de democratische rechtstaat. Taal en spraak zijn van hun liberale ideologie doordesemd tot welbehagen van de profiteurs en hun handlangers.Schermafdruk 2019-02-18 17.36.23Schermafdruk 2019-02-18 17.43.28


TIBAERT BLOGSPOT

Uiteindelijk droeg Dijstelberge er een half jaar later zorg voor dat dit bericht en honderden andere niet meer te lezen vielen. Tot heden weigert die vrouw elke communicatie, zo ook m.b.t. mijn voorstel om over haar motief, schending auteursrecht, samen naar de rechter te stappen. Het zou een mooie testcase zijn om te bezien hoever Google mag gaan in het reguleren van materiaal bij hen geupload, dat ze, dat komt erbij, als hun eigendom beschouwen en waar de auteur niets meer over te vertellen heeft. Ze zijn a.h.w. rechter en een belanghebbende partij in een. Een schande dat Dijstelberge aan mijn verzoek niet mee wil werken gelet ook op de praktijken die alle jaren via social-media plaatsvinden. Daar heeft ze blijkbaar geen boodschap, voor mij is het de kwintessens van mijn activiteiten op internet.

Bovendien wijst er alles op dat het de bedoeling van Dijstelberge en haar gezellen was mij schade te berokkenen. Er loopt voor wat dat betreft een rode draad van hun activiteiten jegens mij vanaf oktober 2012 die bol staat van insinuaties, grove beledigingen, smaad, laster, bedrog en dreigementen. Terugkeer van die verdwenen blogs zou een ontluisterend effect hebben op het waarheidsgehalte van al hun activiteiten. Ze moet uit hun oogpunt gezien dan ook absoluut voorkomen worden.


Uitgelichte afbeelding: Frans Masereel – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.