Jakkes

· reconstructie
Authors


bronPrinsjesdag…


Even iets tussendoor om de toon en de diepgang van mensen als Riethof en Van Donkelaar te illustreren. Ze vinden mekaar o zo lief, beweren ze voortdurend. Of dat klopt als leugenaars, lasteraars en bedreigers dat van elkaar zeggen weet ik uiteraard niet. 


Waarom roept ze jakkes? Vanwege haar verschijning? Om een andere reden, die er wel toe dat zou ik reageren met jakkes bij vrouwen die het vooral gemunt hebben op andermans geluk. Waarschijnlijk een vorm van nijd, daar kan ik me niet over uitlaten. 


Toch valt het niet te ontkennen, Eveline doet aan gezichtsanalyse volgens de gelaatkunde. Een zeer betrouwbare wetenschap, heeft Adolf nog veel profijt van gehad. Een weekje geleden toonde ze namelijk deze plaatjes op Twitter:

 


Misschien moeten we haar avatars eens gaan bestuderen. Wie weet welke conclusies daaraan te verbinden vallen, geheel in fascistische stijl.


Meer van die twee op Twitter. U ziet als vanzelf hoe druk ze het hebben met Tibaert, welke koosnaampjes ze voor hem bedenken en bovenal dat ze constant in de weer zijn met leugens, smaad en laster. Het is een zeer leerrijke TL om thuis te geraken in fascistische methodes, waaronder ik versta, geen verantwoording afleggen voor wat je beweert, geen feitelijke vragen stellen aan het uitverkoren “slachtoffer”, hem of haar met pek en veren het bos insturen, en zelf de, jawel, hier is die uitdrukking volkomen op z’n plaats, de goedmens uithangen op het lachwekkende af. Kortom de autoritaire persoonlijkheid, die geen tegenspraak duldt en desnoods over lijken gaat om zijn of haar doel te bereiken.

Laat er geen misverstand over bestaan, ik ben deze mensen hoogst dankbaar voor de lesjes die ze afgeven, praktische voorbeelden werken nu eenmaal veel duidelijker en blijven beter hangen dan een abstract verhaaltje. De idee “Tibaert” was zo gek nog niet.  


reconstructie april 2017
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: