Rechts fake dingetje

The soul has departed, but the shell remains…


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdZomaar m’n weblogs weg. Het zal je maar gebeuren als je geen copieën van de verzonden berichten bezit. Oud materiaal stond bij Opera en er was een archief op een afgeschermde blogspot. Maar van de periode vanaf medio februari dit jaar had ik nauwelijks wat opgeslagen. En juist daarom ging  het voor mij en voor diegenen die tuk waren op het verdwijnen van dat “Trollenblog”, zoals ik het noemde. Het kende een groot succes, in nauwelijks een jaar tijd ronde de half miljoen clicks. Dus ik kon er vanuit gaan dat het door de betrokkenen gelezen werd. Iedereen was dus op de hoogte van wat er speelde, niemand kon zich verschuilen achter het smoesje van ik wist het niet.

Of het opzet was of pure toevalligheid zal nu aangetoond moeten worden, maar daarvoor is even geen tijd. Ik wil de continuïteit in berichtgeving over laster en smaadschrijvers voortzetten, temeer daar een aantal personen dreigen met juridische stappen. Het Opera blog gebruik ik nu tijdelijk weer om de actualiteit weer te geven, een weblog bij WordPress dat diende voor publicatie van mijn studies ga ik nu inrichten om alle bewaarde berichten terug te plaatsen. Jammer is nu dat de splitsing tussen gewone berichten, waarvan heel veel verdwenen is althans niet meer zichtbaar, weer verdwijnt en juist dat stond kort voor een afronding bij m’n opgeschorte blogspots.

Een van mijn lieve vriendinnen, Els, reageert op mijn besognes:

 

 

Wat altijd, ik zeg altijd frappeert bij schoren en lasteraars is dat ze meteen op de hoogte zijn van de berichten die bij me binnenkomen of ik verzend. Stalken noemen ze dat. Iets goeds doen zegt ze tegen Els van wie ze niets afweet. Ze sluit zich hier bij Riethof aan, die ook nooit te beroerd is om mensen willens en wetens te beschadigen. Wat zowel Van Donkelaar als hij niet kunnen velen is dat mensen nog helder kunnen denken en oordelen. Die twee willen geloofd worden, wat ze ook verder uitvreten. 
 
Ja Els, dom en vals, als die twee karaktertrekken samen komen ontstaat een buitengewoon kwaadaardig gif. Ik zie dat als een voorwaarde tot fascisme. Mensen daarmee behept zijn desnoods in staat anderen bij volle verstand te vernietigen. Uitgerekend zo iemand wil jou ter verantwoording roepen. 
 
Inmiddels heb ik je ook persoonlijk leren kennen. De bescheidenheid in persoon, een harde werker, niet te beroerd iets voor anderen te doen. Je bent blij als je anderen kunt helpen. Zo niet onze welbekende haatoma, helaas. Ik wou dat het anders was. 

 

ps
 
Naadloos sluit het bovenstaande aan bij m’n eerste bericht op Opera dat, ondanks het verdwijnen van dit weblog, nog te zien valt op internet: Anonimiteit en paranoia.

 


 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.