Waar het om gaat? Pure naastenliefde…

Haïti
On 28 July 1915, the United States invaded Haiti, crushing opposition and setting up a dictatorship which governed the country for the next two decades.
Hoe werd kennis doorgegeven, waarom ging kunde niet verloren? In de goede oude tijd van het gildewezen wist men het wel, vaak gepaard aan beroepsgeheim. De leerling bouwde voort op de meester en overtrof hem soms. Je zou zeggen, ware individualiteit, niet die van de huidige tijd. Het naamplaatje is nu alles en dat moet aan de man gebracht worden. Ware kennis en wetenschap wordt gekocht of geïmiteerd, de meeste door de wapenindustrie, daar bevindt zich het overgrote deel van alle research die tot “vernieuwing” leidt. Bedrijfsspionage is alom. Geïmiteerd wordt er volop. Een nu al bijna klassiek voorbeeld is Japan, electronica, auto’s. China volgt. Alle kennis en kunde die geen succes heeft op de “markt” dreigt verloren te gaan, voorop uiteraard het traditionele handwerk uit de tijd dat mensen nog beschikten over eigen productiemiddelen.

Het plaatje meester-leerling laat zich ook anders vertalen. Politiek, ideologisch. Als we onze kennis en ervaring niet wensen te delen, niet wensen te communiceren, anderen in de kou laten staan, droogt die schat aan (historische) ervaringen snel op. Dit is misschien wel het meest deprimerende als je kijkt hoe “sociale” netwerken op internet functioneren. Het eigen hokje gaat boven alles, daar bevindt zich de waarheid, waaraan niet getornd mag worden. Grenzen zijn er niet voor niets, overschrijdt je die dan wordt je afgeschoten, heel legaal. Meesters zijn we in het beschuldigen en als afval wegzetten van personen die ons niet blind volgen. Daar wil ik niet aan meedoen. Een voorbeeld.


zenterrorist05 Feb 02, 9:46pm via web

@huibree cordon sanitair is een fascisten tactiek…. #pvv #vb @geertwilderspvv @wmiddelkoop

zenterrorist05 Feb 02, 9:48pm via web

RT @wmiddelkoop: In EU ligt plan op tafel waarin nationalisme en kritiek op de ER worden gelijk gesteld met racisme en antisemitisme
http:vlaamsbelang.org/interviews/32/

 


De reactie van iemand die zichzelf als kenner van de geschiedenis èn van het fascisme duidt:


huibree Feb 02, 9:58pm via Twitter for iPad

@zenterrorist05 ga je mond spoelen met sanitaire vloeistof cc @geertwilderspvv @wmiddelkoop

 


Ogenblikkelijk vraag je je af waartoe dient die (vermeende) kennis van het fascisme? Om mensen die niet tot de eigen parochie horen met fascistische middelen van repliek te dienen? Het heeft er alle schijn van.

Een dag later RT eerstgenoemde een bericht, bij ontvangst was hij al weg:


Achter de link komt heel wat te voorschijn waar een ‘fascisme-deskundige”, een meester dus op het gebied van fascisme, zijn handen aan vol heeft. Op die site valt ook een video te zien, en verdomd, weer meester en leerling. De Zwitserse leerling blijkt het veel beter te doen dan zijn meester Wilders. U ziet, op het gebied van propaganda hebben we grote vorderingen gemaakt sinds Goebbels. De reclamewereld zij dank. En evenals aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog leven we in een verwarde tijd met fascinatie voor snelheid.

Juan Cachú: México

Honderd jaar geleden werd de basis gelegd voor die voortdurende innovatie, waar we niet meer zonder kunnen, de wereld hoort ons, niet de ander. En toch, vroeger was alles beter. Op die sentimenten van eigen wortels, nostalgie en vooruitgang wordt ingespeeld door demagogen met tot slot een beroep op naastenliefde, vreemd aan andere, niet blanke en westerse mensen. De perversiteit is niet te overhoren en toch gaan die kreten erin als zoete koek. Joods-christelijke beschaving…

Waarom zeg ik dat? Iemand met een beetje kennis, zonder een getroebleerde blik ziet, ruikt, proeft en hoort de vunzigheid die hier geëtaleerd wordt. Mensen zonder enige achtergrond, overtuigd van het eigen gelijk en nooit uit het eigen hokje gekomen slikken het als ware het door God gezonden manna. Over de grens, in een ander hokje sluit men de deuren vol afgrijzen en wanbegrip. Wie profiteert van deze toestand? Wie is degene die het hem (of haar) mogelijk maakt ongeremd zijn gang te gaan? De onwetende of het personage dat beter zou moeten weten? De laatste, daar kunnen we het snel over eens zijn. Ik noem die lui nuttige klerken en lafaards. Zij plegen verraad, niet de eerstgenoemde, de dwalende die een houvast zoekt.

Zondag wordt een referendum gehouden in Zwitserland. Als Wilders het over referenda heeft bedoelt hij deze, geen referenda over kwesties die werkelijk van belang zijn voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Een referendum bijvoorbeeld hoe weg te komen van de energie vretende economie, waarin we verkeren, waar alles om draait. Te beginnen met het autootje en het vliegend OV. Nee, onze “kwaliteit” van leven moet in stand gehouden worden. Kijk maar hoe gezond we zijn, we leven steeds langer. Dan kunnen we geen armoedzaaiers gebruiken. Juist, die moslims die ooit hier terecht kwamen om het vuile werk op te knappen. Delen, eerlijk delen staat niet in onze vocabulaire. Delen is zelfs diefstal, wist u dat?

 

Schermafbeelding 2014-02-03 om 18.59.14

 


Een probleem, het fascisme, een groot probleem. Nooit verwerkt na de Tweede Wereldoorlog. We zitten nu met de brokken. Neem voor een keer het woord van een leerling-fascist serieus en doe wat aan die naastenliefde domweg omdat we die meesters zat zijn die ons een lesje willen leren, maar praktijken beoefenen die erger zijn dan de kwaal. Ze beoefenen fascisme onder een anti-fascistische dekmantel. Hoe pervers kan iemand zijn?

Weet u wat? Ik geef die bewuste video hier door. Probeer elke uitspraak van die man te falsificeren, te weerleggen of van commentaar te voorzien. Mijn tijd is ook beperkt, gebonden als ik ben en was door de vuilspuiterij van die z.g. anti-fascisten.Veel succes, het loont de moeite…Uitgelichte foto: bron
Ingevoegde foto: Juan Cachú

2 gedachten over “Waar het om gaat? Pure naastenliefde…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.