Kanaal Maastricht-Luik nabij Het Bat – 100 jaar geleden
Het grootste succes van het Operablog dat nu opgeheven wordt waren m’n fotoalbums, inmiddels z’n 300 duizend maal bekeken. De foto’s van de Stokstraat, nauwelijks door mij geselecteerd en van toelichting voorzien, spanden de kroon. Een van de foto’s is zelfs 5552 maal bekeken, hetgeen betekent dat speciaal die foto nogmaals werd aangeklikt. Voor een eenvoudige site, die diende om malversaties op internet (NRC forum en Twitter) aan te tonen, en waarbij de albums dienden als toegift, heel bijzonder. Het materiaal wil ik via dit weblog in de lucht houden, maar er wel meer aandacht aan besteden in de nabije toekomst. Toelichtende kaarten, tekeningen en tekst zullen volgen. Helaas heb ik er nu, vanwege de tijdsdruk, niet de mogelijkheid voor. Hopelijk krijg ik nog genoegdoening bij Google, want ook op de verdwenen blogspots stond het een en ander dat ik graag hier zou willen toevoegen.
Boven het oude fotoalbum stonden de volgende mededelingen. Nog steeds heb ik niets vernomen over die verdwenen band van de ROZ. Ze is verdwenen tijdens of na de opening van de nieuwe Stokstraat door prins Claus. Weet u meer, neem dan rechtstreeks contact op met Pieter Beek, met L1 of met mij.
In oktober 2007 zond de VPRO in het programma “Andere Tijden” een documentaire uit over de Stokstraat die de moeite van het bekijken waard is!
Wie verschaft opheldering over de verdwenen geluidsband van de ROZ met daarop een prachtige documentaire van Pieter Beek over de Stokstraat en haar bewoners?
De foto’s. De volgorde is een andere dan bij het oorspronkelijke album. De foto’s zijn nu op straatnaam gesorteerd vanwege de onmogelijkheid ze meteen in rubrieken te verdelen. Bron en naamsvermelding van de fotografen zullen z.s.m. toegevoegd worden. Er is overigens nog meer materiaal voorhanden.
ZIE OOK: KINDEREN UIT DE STOKSTRAAT…