Onovertroffen in schaamteloosheid

M.C. Escher: Relativity (1953)
Anaglyph stereoscoop versie
Of, fascisten bestrijden fascisten…


 


Voor wie moeten we het meest vrezen? Voor fascisten die aan volksverlakkerij doen en dat overduidelijk laten blijken vanwege een chronisch gebrek aan culturele en intellectuele bagage of voor hun bestrijders die hen met pure fascistische methodes denken te kunnen bestrijden? 
Kaltstellen is hun beider motief, voor discussie en kritiek zijn beiden bevreesd als de duivel voor het wijwater. Beiden dragen bij aan verwarring, niet aan inzicht en gaan volstrekt selectief te werk. Beiden geven aan op te komen voor het “volk”. Ook daarin onderscheiden ze zich dus niet. Schaamte en twijfel kennen ze niet. Hoe komen we van ze af?
Voor wie maken ze de weg vrij, wie profiteren uiteindelijk? Volksmenners, die weten steeds waar en hoe hun profijt te halen en macht te verwerven valt.  Sinds meer dan 100 jaar kunnen we dat weten… 


ps

“Daß es “so weiter” geht, ist die Katastrophe.- Walter Benjamin” staat op iemands bio die bovenstaande tweet heeft ‘geliked’. De man die jegens Tibaert als een achterbakse en opportunistische fascist sinds 2012 te werk gaat. Wat een catastrophe, wat een miserabele man en zich toch tooien met een geleend citaat van iemand die het leven liet nadat hij voor fascisten op de vlucht geslagen was. Niets is meer heilig voor dit soort lieden, of ze links heten te zijn of niet.

september 2019

Uitgelichte afbeelding: bron en commentaar
Ingevoegde afbeeldingen: M.C. Escher – Ontmoeting (1944) – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.