Onopgehelderde vragen

Jane Evelyn Atwood: From women in prison (1989)
Geen mens is gelijk en toch verschillen we onderling nauwelijks. De reden waarom snel geloofd wordt wat over iemand beweerd wordt. We kunnen het ons voorstellen, het begrijpen. Van daaruit valt de angst voor het vreemde te verklaren en de angst om zich bloot te geven, worden gevangenen van onszelf, trekken grenzen, willen zekerheid en bescherming. Selectie en buitensluiten zijn hiervoor beproefde recepten.

Met de blik van de ander naar jezelf kijken, zou een mogelijkheid kunnen zijn zowel meer van de ander als van jezelf leren te begrijpen. Een vereiste daarbij is vooroordelen opzij zetten, twijfel toelaten, van gedachte wisselen. Want zeg nou zelf, begrijpen we onszelf wel, vertrouwen we op onze waarneming, op ons geheugen?

Veel, heel veel wordt over Tibaert beweerd, al zo’n tien jaar lang. Smerige zaken, maar ook tot grote vrolijkheid stemmende. Z’n weblog lardeert hij met vrouwelijk naakt, het zouden zijn kinderen of kleinkinderen kunnen zijn, zegt een vrouw die iemand behulpzaam wilde zijn, die mijn site als een pornosite omschreef. Mijn reactie hierop ziet u hierboven.

De oorspronkelijke site verdween, deze kwam ervoor in de plaats. Vrouwen nemen er wederom een ereplaats op in.


Uitgelichte foto: Jane Evelyn Atwood – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.