Onopgehelderde vragen

Geen mens is gelijk en toch verschillen we onderling nauwelijks. De reden waarom snel geloofd wordt wat over iemand beweerd wordt. We kunnen het ons voorstellen, het begrijpen. Van daaruit valt de angst voor het vreemde te verklaren en de angst om zich bloot te geven, worden gevangenen van onszelf, trekken grenzen, willen zekerheid en bescherming. Selectie en buitensluiten zijn hiervoor beproefde recepten.

From women in prison, 1989 – by Jane Evelyn Atwood (1947), USA/French
bronMet de blik van de ander naar jezelf kijken, zou een mogelijkheid kunnen zijn zowel meer van de ander als van jezelf leren te begrijpen. Een vereiste daarbij is vooroordelen opzij zetten, twijfel toelaten, van gedachte wisselen. Want zeg nou zelf, begrijpen we onszelf wel, vertrouwen we op onze waarneming, op ons geheugen?

Veel, heel veel wordt over Tibaert beweerd, al zo’n tien jaar lang. Smerige zaken, maar ook tot grote vrolijkheid stemmende. Z’n weblog lardeert hij met vrouwelijk naakt, het zouden zijn kinderen of kleinkinderen kunnen zijn, zegt een vrouw die iemand behulpzaam wilde zijn, die mijn site als een pornosite omschreef. Mijn reactie hierop ziet u hierboven.

De oorspronkelijke site verdween, deze kwam ervoor in de plaats. Vrouwen nemen er wederom een ereplaats op in.

De oorspronkelijke site verdween, deze kwam ervoor in de plaats. Vrouwen nemen er wederom een ereplaats op in.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.